string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Er wordt aan meerdere spelers getrokken’.

Dinsdag 18 januari 2011 om 15:55

In de 314de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de nieuwjaarsbijeenkomst, gaat hij onder meer in op de belangstelling voor spelers van FC Groningen en kijkt hij vooruit naar de start van de tweede seizoenhelft.

“Na een vakantieperiode en een geslaagd trainingskamp op Tenerife staan we aan de vooravond van het begin van de tweede seizoenshelft. Vanavond (dinsdag – red.) al wacht de belangrijke bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden. Dit duel op kunstgras begint om 18.45 uur en wordt live uitgezonden op de voetbalzender Eredivisie Live. We hopen op een mooi verjaardagscadeau voor Pieter Huistra, want onze trainer wordt vandaag 44 jaar. Ook Oluwafemi Ajilore is vandaag trouwens jarig, hij viert zijn 26ste verjaardag. Vanaf deze plaats willen wij beiden feliciteren.”
Roerige transferperiode
“Zondag hervatten we de competitie met de topper tegen regerend landskampioen FC Twente. Hierbij weten we ons wederom gesteund door een uitverkochte Euroborg. Dit alles in een roerige transferperiode bij de club. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van gisteravond (maandag – red.) hebben wij al de concrete belangstelling van de Turkse topclub Fenerbahce voor Andreas Granqvist gemeld. We hebben een bod naast ons neergelegd, maar je weet nooit of er nog een vervolg op komt.”
“We hebben dit uiteraard besproken met Granqvist zelf, zoals wij alle zaken die concreet zijn met onze spelers bepraten. Door open en duidelijk met spelers te communiceren, creëer je begrip. Granqvist reageerde heel professioneel en zal zeker gemotiveerd blijven voor FC Groningen te spelen. Het zal de komende periode tot het einde van het transferwindow op 1 februari echter onrustig blijven. Er wordt aan meerdere spelers van FC Groningen getrokken en we zullen moeten afwachten hoe zich dit verder zal gaan ontwikkelen.”
Lezing
“Maar ook in roerige tijden als deze blijven wij ook buiten het veld gewoon de dingen doen, die van ons verwacht worden. Zo zal ondergetekende morgenavond (woensdag –red.) een lezing verzorgen voor Tourist Info Drenthe met als thema ‘samenwerken’.”
“Zondag zal Euroborg Horeca rondom de wedstrijd tegen FC Twente op de omloop gebruik gaan maken van nieuwe disposables. Disposables zijn producten voor éénmalig gebruik zoals drinkbekers en patatbakjes. Samen met sponsor De Jong Disposables uit Tynaarlo heeft Euroborg Horeca alles in het werk gesteld om beduidend minder milieubelastende disposables te gaan gebruiken zonder afbreuk te willen doen aan het gebruikersgemak. Nagenoeg alle producten zijn nu omgezet naar kartonnen producten. En de kartonnen producten, die al werden gebruikt, zijn bovendien nog eens kritisch beoordeeld. Alle verbeterde producten zijn nu ook voorzien van een eigen FC Groningen bedrukking, die sterk zal bijdragen aan het clubgevoel met de daarbij behorende voetbalbeleving.”
Genomineerd
“Jaarlijks organiseert de jeugdopleiding van FC Groningen samen met v.v. Gomos toernooien voor de groepen Onder-14 en Onder-13. Nederlandse clubs strijden dan om de Piet Fransen- en Martin Koeman-bokaal op de voetbalvelden in Norg. Hiervoor is de jeugdopleiding andermaal genomineerd voor één van de sportprijzen van gemeente Noordenveld. Zaterdag zullen de prijzen worden uitgereikt tijdens het Sportgala Noordenveld in café-restaurant De Pompstee in Roden.”
“Voor de toernooien van 2011 hebben overigens onderstaande ploegen zich al aangemeld: Bij de Top-D Heerenveen/Emmen, Sparta Rotterdam, VA FC Twente, De Graafschap, AZ, Vitesse/AGOVV en FC Groningen/Cambuur. Bij Onder-14: Willem II/RKC, Sparta Rotterdam, VA FC Twente, Excelsior, Vitesse/AGOVV, ADO Den Haag en FC Groningen/Cambuur.”
Bijeenkomst Klankbordgroep
“Komende maandag is er andermaal een bijeenkomst van de Klankbordgroep. De club heeft dit adviesorgaan in samenspraak met afgevaardigden van de supportersverenigingen in 2009 in het leven geroepen. Leden van de Klankbordgroep zullen gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, doorsluizen richting de club. Ten minste drie keer per seizoen wordt er in overleg getreden met directie en management van FC Groningen. Via onderstaande link kan er input worden geleverd voor de agendapunten van de bijeenkomst van maandag.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard