string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enevoldsen en Nordstrand debuteren bij selectie.

Vrijdag 11 september 2009 om 15:07

Thomas Enevoldsen en Morten Nordstrand maken zaterdagavond in Heerenveen voor het eerst hun opwachting in de selectie van FC Groningen.

De beide Denen sloten maandagmiddag aan bij de spelersgroep, hebben de hele week meegetraind en zijn inzetbaar in het duel dat zaterdagavond om 19.45 uur begint. Ron Jans: “Nordstrand is een echte goaltjesdief en Enevoldsen heeft een enorme ‘drive’ en loopvermogen.”

Met de blessuregevallen gaat het na een week zonder competitieverplichtingen overigens een stuk beter. Petter Andersson revalideert van een knieblessure, traint inmiddels volop mee en zal binnen afzienbare tijd zijn opwachting maken in de Beloften.

Gonzalo Garcia kampt nog met rugklachten, maar is op de weg terug. Jeffrey Rijsdijk (bovenbeen) en Brian van Loo (schouder) zijn ook nog niet van de partij. Voor het eerst moet er een fitte speler plaatsnemen op de tribune. Dat wordt Tom Hiariej, vanwege de aanwezigheid van zes andere verdedigers in de wedstrijdselectie.

Ron Jans
Vrijdag na de training meldde Jans: “We hebben de beschikking over een grote selectie. En met name op het middenveld is er heel veel concurrentie. Deze wedstrijd betekent voor ons een nieuwe start. Ik wil de omgeving van de club een compliment geven dat het ondanks de zeventiende plek na vijf wedstrijden nog steeds rustig is gebleven.”

De FC-trainer ziet een verschil met de situatie in Heerenveen: “Daar was duidelijk een tweesporenbeleid ontstaan. De club bracht andere dingen naar buiten dan de trainer. Dat is nooit goed. Natuurlijk ben ik het soms ook niet eens met bepaalde zaken, maar die lossen we bij Groningen altijd intern op. Het is nooit leuk als een collega-trainer wordt ontslagen, maar met Trond Sollied had ik geen persoonlijk contact.”

Jans verwacht een echte ‘derby’. “Het zijn altijd boeiende wedstrijden tussen ons. Jan de Jonge houdt van pressie en het zal vast een hoog tempo worden. Het wordt dus vast een leuke en vermoedelijk vrij harde wedstrijd. Al ben ik ook tevreden als het niet leuk wordt, maar wij de overwinning pakken. Het resultaat staat immers voorop. De ploeg die het beste met de druk kan omgaan, zal als winnaar uit de strijd komen. Overigens is ‘druk’ helemaal niet negatief. Druk moet er zijn om te kunnen presteren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard