string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Energy Challenges’ dagen scholieren uit.

Vrijdag 08 februari 2013 om 09:16

Vandaag, vrijdag 8 februari, gaan de ‘Energy Challenges Groningen’ van start. Ruim 125 jongeren van in totaal negen basisscholen én scholen uit het voortgezet onderwijs komen bijeen voor de campagne kick-off, waarmee zij met hun eigen school de uitdaging aangaan energie te besparen en een eigen campagne te maken. Het project van de Energy Valley Topclub – shirtsponsor van FC Groningen – sluit aan bij één van de kernwaarden van FC Groningen: groen en duurzaam.

De kick-off zal worden gepresenteerd door acteur en presentator Joris Putman. Met de Energy Challenges worden de scholieren uitgedaagd slim met energie om te gaan. Een spel tussen jongeren in de school en tussen de verschillende jongerenteams van de deelnemende scholen om enthousiasme voor energie te genereren, kennis over energie te vergroten en daadwerkelijk ook een bijdrage te leveren aan het slimmer omgaan met energie.
Besparing
Nederlandse scholen verbruiken per jaar bij elkaar voor 700 miljoen euro aan energie. Bij een besparing van gemiddeld vijftien procent gaat het al snel om een bedrag van 100 miljoen of meer. Op veel scholen is een besparing van tien tot twintig procent goed haalbaar. Naast technische aanpassingen is ook het gedrag van leerlingen en docenten sterk bepalend voor het energieverbruik. De initiatiefnemers hopen de leerlingen dan ook  energiebewuster te maken, zodat het uiteindelijke besparingseffect nog groter wordt dan dat van de school alleen.
Doel
Het belangrijkste doel van het project is om energiebewust gedrag te creëren bij de leerlingen gedurende hun hele schoolcarrière en ze kennis over energie en besparing bij te brengen. Uiteindelijk moet dit leiden tot maatschappelijke acceptatie van het nut en belang van energietransitie en meer interesse in deze thema’s waardoor meer leerlingen zich laten opleiden voor de energiesector. Dat moet er vervolgens voor zorgen dat er voldoende arbeidskrachten voor de branche zullen zijn en dat er voldoende geïnnoveerd wordt.
Energy Valley Topclub
Energy Challenges is een project van de Energy Valley Topclub, een samenwerking van onder meer BAM, Essent, GasTerra,Gasunie, Groningen Seaports, Imtech en de stichting Energy Valley. De Energy Valley Topclub wil zowel scholen als het MKB helpen met duurzaamheids- en energieprogramma’s, energiebesparingsmetingen en adviezen voor energiezuinig gedrag.

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard