Eindelijk weer support vanaf de tribune, FC speelt gelijk tegen Venezia.

Vrijdag 06 augustus 2021 om 20:28

FC Groningen heeft vrijdagavond de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld tegen het Italiaanse Venezia. De Trots van het Noorden was sterker dan de tegenstander uit de Serie A waarbij het zich gesteund voelde door 6.200 supporters die na bijna een jaar weer aanwezig mochten zijn.

El Hankouri1

De aanwezige supporters zagen dat FC Groningen de eerste helft meerdere kansen kreeg om te scoren. Verdedigend gaf de Trots van het Noorden weinig weg en was het sterk in de duels. Het eerste FC-schot werd na bijna tien minuten genoteerd door Patrick Joosten, die in de handen van keeper Niki Mäenpää schoot.

Mo El Hankouri was halverwege de eerste helft dichtbij de openingstreffer. De vleugelspeler rondde een lage voorzet van de andere wingback Gabriel Gudmundsson goed af, zag dat zijn inzet langs de keeper ging, maar op de doellijn werd gestopt door verdediger Daan Heymans.

Enkele minuten later zette de FC via Jørgen Strand Larsen en Azor Matusiwa goed druk op de Italiaanse opbouw en dat leverde balbezit op, op ongeveer 25 meter van het doel. Matusiwa veroverde de bal, legde breed op Ahmed El Messaoudi die zijn schot geblokt zag door een verdediger. Na bijna een half uur spelen juichte Euroborg. Strand Larsen kopte uit een corner sterk op het doel en Mike te Wierik kon de rebound binnen tikken. Helaas voor de verdediger en het aanwezige publiek stond hij daarbij buitenspel.

Vlak voor rust was het Tomas Suslov die met een goede actie zijn tegenstander voorbij kwam aan de rechterkant van het veld. Spits Strand Larsen was al onderweg naar de eerste paal en kon de lage voorzet van de Slowaakse EK-ganger goed verlengen. Via een tegenstander ging de inzet net naast waardoor er bij rust een tussenstand van 0-0 op het scorebord stond.

Publiek

Na rust kwam het eerste gevaar van de voet van Suslov. Via en snelle combinatie voetbalde de FC binnen enkele seconden vanuit de verdediging naar de overkant van het veld en schoof de middenvelder met links de bal richting verre hoek. Keeper Mäenpää moest zich strekken. El Messaoudi zag na een uur spelen wederom een inzet worden geblokt waardoor de bal over het doel vloog.

Groningen zette geregeld goed druk op de verdediging van de Italianen wat een positieve reactie opleverde van de aanwezige supporters. Het gezang en de aanmoedigingen galmden van de tribune. Aan het einde van de wedstrijd poseerde de selectie met de fanatieke aanhang op de Tonny van Leeuwen Tribune. Zowel selectie als supporters lieten zien klaar te zijn voor de start van de competitie.

FC Groningen start volgende week zondag – 15 augustus – om 12.15 haar nieuwe Eredivisie-seizoen met de uitwedstrijd op bezoek bij Cambuur in Leeuwarden. Een week later – op zaterdag 21 augustus – staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Net als vijftig jaar geleden in het oprichtingsjaar van FC Groningen is FC Utrecht dan de tegenstander. Het duel met de Utrechters begint die zaterdag om 21.00 uur.