string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Einde seizoen na nieuwe 4-1 nederlaag tegen AZ.

Zaterdag 20 mei 2017 om 23:19

FC Groningen heeft zaterdagavond in Alkmaar, net als woensdag, met 4-1 verloren van AZ. Daarmee is de nummer 8 van de Eredivisie uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs. Bryan Linssen maakte namens FC Groningen de eretreffer en bepaalde de ruststand op 4-1. Glenn Bijl, Tom Hiariej, Jason Davidson en Hedwiges Maduro maakten hun laatste speelminuten in bij de club.
 

De trots van het Noorden kwam net als afgelopen woensdag sterk uit de startblokken, maar kwam toch al vroeg op een achterstand. Op aangeven van Dabney dos Santos maakte Wout Weghorst de 1-0 voor de thuisclub. Met een schot op de paal was Weghorst dichtbij het verdubbelen van de score, maar aan de overkant was het tien minuten voor rust toch raak voor Groningen. Bryan Linssen maakte zijn vierde treffer in de afgelopen vier uitduels: 1-1.

Met die tussenstand was er de hoop op nog een ultieme ontsnapping met drie treffers en dan een verlenging, maar tien minuten na de pauze werd dat scenario gedwarsboomd door een rake kopbal van Joris van Overeem: 2-1. Toen Calvin Stengs op aangeven van Van Overeem na ruim een uur ook nog de 3-1 maakte, was de dubbele wedstrijd definitief gespeeld.

In het laatste halfuur werd er nog volop gewisseld, viel nog de 4-1 van opnieuw Van Overeem, maar was er vooral nog een vervelende botsing van Van Overeem en Ruben Jenssen. Laatstgenoemde Noor kreeg voor de ongelukkige botsing een gele kaart en kon pas na minuten per brancard het veld verlaten met een fikse scheur in zijn aangezicht. Hij was gelukkig bij kennis en moest voor hechtingen naar het ziekenhuis.

Extra tijd werd er om half elf niet meer toegevoegd en met de totaalcijfers 8-2 mag AZ zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd van donderdagavond tegen de andere finalist FC Utrecht, dat Heerenveen tweemaal versloeg. Zondagmiddag 28 mei rond half drie zal vermoedelijk duidelijk zijn welke club er komend seizoen naast Feyenoord, Ajax, PSV en Vitesse in Europa actief zal zijn namens Nederland.

20170507Jw920

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard