Eind goed, al goed!

Maandag 26 september 2011 om 13:47

Afgelopen zondag speelde FC Groningen uit tegen De Graafschap en won met 3-2. Het was niet zomaar een wedstrijd. Toen de extra tijd inging stond onze FC nog achter met 2-1. Toen deze extra tijd werd stopgezet, hadden ze gewonnen met 2-3.

In de eerste helft was vooral FC Groningen aan de macht. Toch wist de uitploeg er geen doelpunt uit te halen. Wel waren er meerdere kansen voor onze FC. De eerste kwam van Leandro Bacuna in de 13de minuut, maar hij schoot over. Tien minuten voor de rust waren er meerdere kansen die snel na elkaar volgden. Bacuna had weer een kans en ook Virgil van Dijk schoot een gevaarlijke trap. Helaas gingen deze pogingen allebei naast. Tot slot had Petter Andersson vier minuten voor de pauze nog een kans na een hoekschop, maar ook deze werd gemist.
In de tweede helft kwam de eerste goal van FC Groningen. Texeira scoorde in de 65ste minuut zijn eerste doelpunt voor onze FC! Dusan Tadic begon deze aanval en Texeira maakte hem af. Helaas kwam er snel een einde aan dit geluk, doordat De Graafschap vijf minuten later ook een doelpunt scoorde. Na deze gelijkmaker kreeg De Graafschap weer helemaal vertrouwen in zichzelf en scoorde tot overmaat van ramp ook nog de 2-1 in de 83ste minuut. Gelukkig gaf FC Groningen niet zomaar op. Vooral Texeira was de hele wedstrijd al een bedreiging voor de tegenpartij. Dit bewees hij opnieuw in de extra tijd van de wedstrijd. 2-2! Bij deze gelijkmaker bleef het niet. In de tweede minuut van de extra tijd scoorde Tadic de 2-3. Feest in stadion Euroborg dus!
Door de overwinning op De Graafschap staat FC Groningen nu 8ste in plaats van 13de! Komende zondag speelt FC Groningen om 14.30 in een uitverkocht Euroborg tegen landskampioen Ajax. Hopelijk gaat FC Groningen het weer net zo goed doen als de afgelopen twee wedstrijden!
Naar deze wedstrijd is ook de eerste Junior Club fantour meegereisd. Klik hier voor de foto’s.

LINE-UPGelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren: Daniel Huisjes/Thomas Andriessen/Jorn Slagter/Rick Jansema/Sylvester Venema/Max Martens/Rafeal Stienstra/Stan Dagelet/Bjorn Eggens/Djamil Emanuels/Teun van Wattum