Eerste thuiszege Beloften.

Maandag 26 januari 2009 om 21:25

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 2-1 gewonnen van Jong Feyenoord. Het was voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi de eerste thuiszege van dit seizoen.

Bij FC Groningen maakten vier spelers van de A-selectie hun opwachting. Ondrej Svejdik, Shkodran Metaj en Oluwafemi Ajilore zouden een hele wedstrijd spelen. Nicklas Pedersen speelde de eerste helft. Dat gold bij Feyenoord voor Jon Dahl Tomasson en Denny Landzaat.

Jong FC Groningen kwam zoals vaker dit seizoen in thuiswedstrijden goed uit de startblokken en kwam na 19 minuten op een 1-0 voorsprong. Dennis Krohne knalde de bal van afstand via de binnenkant van de linkerpaal binnen. Na tien minuten in de tweede helft maakte Pepijn Kluin prima gebruik van een miscommunicatie in de defensie van de Rotterdammers. Hij legde de bal breed op Martijn Meerdink, die de bal diagonaal via de binnenkant van de linkerpaal binnen knelde: 2-0.

Halverwege de tweede helft werd Mitchell Schet van Feyenoord met een rode kaart naar de kant gestuurd. Daarmee kwam de FC in dezelfde situatie als in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, dat ruim een helft met tien man speelde en een 2-0 achterstand nog omboog in een 3-2 zege. Deze keer hield Groningen wel stand. Hoewel Darryl Lachman via een eigen doelpunt vier minuten later nog wel de spanning terug bracht in de wedstrijd: 2-1. In de slotfase kregen de gasten geen kansen meer op de gelijkmaker en werden Frank Olijve en Dennis Krohne nog afgelost door Mart Dijkstra en Enrico Pellegriti.

De Beloften staan na vijftien wedstrijden nu op de negende plaats met 18 punten. Komende week komt de nummer laatst, RKC Waalwijk, op bezoek. Een week later speelt Groningen thuis tegen Jong Ajax.

Ter Wielen; Kunst, Svejdik, Lachman, Metaj; Ajilore, Meerdink, Krohne (90’ Pellegriti), Olijve (c; 88’ Dijkstra); Kluin, Pedersen (46’ Pomstra).
Bank: Timmermans, Eslik, Tabaouni, Apotheker.

Scheidsrechter: Bronsvoort
Scores:  19’ Krohne 1-0; 55’ Meerdink 2-0, 72’ Lachman (eigen doel) 2-1.

Uitslagen 15de speelronde: Ajax-AZ 3-0, De Graafschap-Willem II  1-1, FC Groningen-Feyenoord 2-1, PSV-FC Twente 2-2, RKC Waalwijk-SC Heerenveen 3-1, Sparta Rotterdam-FC Utrecht 1-0, Vitesse-NEC afg.