string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eerste selectie vrijdag naar Portugal.

Dinsdag 05 januari 2010 om 15:08

In de 262ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen periode en volop vooruit naar het programma van de komende week. Ook gaat hij in op diverse andere actualiteiten, waaronder enkele nieuwjaarsrecepties.

“Om te beginnen wil ik iedereen via deze weg een gezond en sportief 2010 toewensen. Vorige week hebben we binnen de club kunnen genieten van een vrije week rond de feestdagen om vervolgens maandag vol enthousiasme te beginnen aan het nieuwe jaar. Na het kantoorpersoneel en de jeugdopleiding zal komende donderdag de eerste selectie starten met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.”
Fitheid spelers
“Zoals u eerder op deze website heeft gelezen, hebben we gisteren (maandag – red.) verdediger Theo Lucius aangetrokken. Hij zal meegaan op het trainingskamp naar Portugal. De komst van Lucius hangt samen met de langdurige blessures die zich in het najaar van 2009 hebben voorgedaan. Indien hij voldoet aan de verwachtingen van de technische staf, zal hij aansluitend voor de rest van het seizoen worden toegevoegd aan de eerste selectie.”
“Voor de winterstop hebben we reeds gemeld dat een aantal spelers getest zal worden of ze voldoende zijn hersteld van hun blessures om mee te gaan op het trainingskamp. Het gaat om het trio Tom Hiariej, Koen van de Laak en Morten Nordstrand. Ook de fitheid van de andere nieuwe aanwinst, Tim Sparv, wordt een dezer dagen onder de loep gekomen. Komende donderdag zal definitief duidelijk worden welke van deze spelers zullen afreizen.”
Trainingskamp
 “Komende vrijdag vertrekt de spelersgroep vanuit Rotterdam naar Portugal. Wij doen er momenteel alles aan ook Oluwafemi Ajilore op tijd in Nederland te krijgen om aan te sluiten bij de selectie. Tot onze verbazing en die van de Nigeriaanse pers viel Ajilore op het laatste moment af voor de selectie van de Africa Cup. Door een probleem met zijn paspoort, kon Ajilore nog niet eerder terugkomen naar Nederland.”
“Op dinsdag 12 januari zal de FC in Portugal een oefenduel spelen tegen Ajax. Twee dagen later keert de groep terug naar Nederland. Gezien de weersomstandigheden in Nederland op dit moment, is het een goede keuze gebleken een week te gaan trainen in een omgeving waar de velden in ieder geval goed bespeelbaar zijn.”
Inhaaldatum
“De gekochte kaarten voor het inhaalduel met sc Heerenveen blijven gewoon geldig voor de inhaaldatum die is vastgesteld op woensdag 20 januari en begint om 20.00 uur in Euroborg. Vier dagen later speelt FC Groningen opnieuw een thuiswedstrijd. FC Twente is op zondag 24 januari vanaf 14.30 uur te gast. De kaartverkoop voor deze wedstrijd is gestart via internet, de fanshop in Euroborg en TicketBox.”
“Deze dagen zijn zoals gebruikelijk de tijd van nieuwjaarsbijeenkomsten. Zo wordt morgenavond (woensdag – red.) in Euroborg de nieuwjaarsreceptie van de businessclub van FC Groningen gehouden. Naast businessclub-voorzitter Winfryd de Haan zal ondergetekende een toespraak houden waarin wordt teruggeblikt en tevens vooruitgeblikt op de toekomst van het betaalde voetbal en die van onze club in het bijzonder. Vervolgens zal Jan Mulder als speciale gastspreker optreden.”
Uitnodiging ECV
“Zaterdagavond zijn er opnieuw twee nieuwjaarsbijeenkomsten. Dan wordt door de Supportersvereniging het nieuwe jaar ingeluid in het Supportershome en zullen ook de vrijwilligers bijeen komen in het Fluks Hoes. Hoewel onze spelersgroep en technische staf hierbij – vanwege het trainingskamp – niet aanwezig kunnen zijn, zullen directie en management de club op deze avond vertegenwoordigen.”
“Half december hebben we de ECV (de overkoepelende organisatie van Eredivisieclubs) een brief gestuurd waarin wij ons sterk maken om de beperkingen van bezoeken van uitwedstrijden voor onze supporters aan de orde stellen. Inmiddels zijn we uitgenodigd op vrijdag 14 januari aanstaande een vergadering van de Werkgroep Future van de ECV bij te wonen en onze visie op deze zaak te geven. Daarin zullen we andere clubs vragen – net als wijzelf dat doen – deze kwestie bespreekbaar te maken binnen de lokale driehoek, dus met gemeente, politie en justitie in betreffende plaats. We zijn namelijk van mening dat vervoersregelingen vaak hun doel voorbij streven en goedwillende supporters daarvan te vaak de dupe worden.”
Commissaris
“Per 1 januari is Edo Hut afgetreden als lid van onze Raad van Commissarissen (RvC). Hij heeft een jarenlange staat van dienst bij FC Groningen. Dat begon ooit als directeur van hoofdsponsor Pioneer. Vervolgens had Hut jarenlang zitting in het bestuur en vervolgens trad hij toe tot de RvC. Hut treedt toe tot het stichtingsbestuur, dat verantwoordelijk is voor het benoemen en ontslaan van leden van de RvC. Henk Pijlman (voorzitter College van Bestuur Hanzehoogeschool) en Jos Haverkort (directeur UNO bedrijfsadviseurs BV) zijn de andere leden van het stichtingsbestuur.”
“In de Raad van Commissarissen wordt de vacature van Hut ingevuld door Arie Wink (voormalig directeur RO/EZ Gemeente Groningen). Wink is geen onbekende voor FC Groningen want hij was in zijn voormalige rol als gemeentesecretaris nauw betrokken bij de totstandkoming van ons Euroborg-stadion. De andere leden van de RvC zijn voorzitter Ed Zijp, Wim Entzinger, Adri Hendriks en Wim van de Weijer.”
Successen
“Eind december was Preventief veiligheidsdiensten B.V. verantwoordelijk voor de beveiliging van het Glazen Huis van de actie Serious Request van Radio 3FM. Deze actie is zeer succesvol verlopen. Als club hebben wij naast de beveiliging door diverse acties zo’n 11.500 euro bij kunnen dragen.”
“Het Organisatiebureau FC Groningen zorgde tot en met afgelopen zondag voor de organisatie van Winterstad op de Ossenmarkt in Groningen. Gezien de omstandigheden en de nieuwe locatie, is het project naar tevredenheid afgerond. Zo’n 11.000 personen brachten in de maand december een bezoek aan de ijsbaan en aanverwante activiteiten.”
Rondleidingen
“Op woensdag 13 januari zal de Junior Club van FC Groningen rondleidingen houden in Euroborg. Leden kunnen zich via hun website nog altijd aanmelden voor deze rondleidingen.”
“Op zaterdagmiddag zal in Euroborg een groep van circa tachtig medewerkers van MCS uit Drachten zijn nieuwjaarsbijeenkomst houden en een rondleiding krijgen door het stadion. Ondergetekende zal voor dit containertransportbedrijf een inleidende toespraak houden.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard