string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eerste selectie volop in voorbereiding op Corpus.

Maandag 03 juli 2017 om 14:59

De eerste selectie van FC Groningen is sinds afgelopen zaterdag volop aan de slag om goed aan de start te verschijnen van het seizoen 2017/2018. Op zondag 13 augustus wacht immers in het Noordlease Stadion de eerste Eredivisie-krachtmeting met sc Heerenveen. Komende week wordt er op Corpus den Hoorn getraind.

Deze week wordt er dagelijks getraind of gespeeld door de selectie van trainer Ernest Faber. Na de eerste training in Haren, stonden de spelers zondag en maandag al op de velden van Sportpark Corpus den Hoorn. Ook dinsdag, donderdag en zaterdag wordt daar op Corpus om 10.30 uur getraind. De overige dagen zijn de eerste drie oefenwedstrijden tegen amateurtegenstanders gepland.

Maandag 10 juli geldt als een rustdag en dinsdag 11 juli wordt de draad weer opgepikt door de selectie. Woensdag 12 juli sluiten ook de vijf internationals weer aan bij de eerste selectie op Corpus den Hoorn. Later op de dag reist de ploeg af naar Duitsland voor een trainingskamp van één week, met daarin een tweetal oefenwedstrijden.

Trainer Ernest Faber richt zich daarbij volledig op de competitiestart op zondag 13 augustus. “We moeten met alle energie voor de dag komen in die eerste wedstrijd en de start van de competitie zal beter moeten dan afgelopen jaar. Deze eerste week in Nederland bouwen we rustig op en in Duitsland gaat de gashendel vol open. Dan trainen we twee keer per dag. In de avonden hebben we diverse groepssessies.”

“De omstandigheden in Duitsland zijn altijd super en we zijn dan even uit onze eigen omgeving. Bovendien is VfL Bochum een tegenstander van formaat. In Nederland vervolgen we de voorbereiding met wedstrijden tegen Granada, Emmen en Real Sociedad. Vervolgens moeten we helemaal klaar zijn voor de start van de competitie.”

20170701EOA9760

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’