Eerste selectie start weer op zondag 3 januari

22 december 2015

Voor de selectie en staf van FC Groningen is de winterstop aangebroken. De voorbereidingen op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie beginnen weer op zondag 3 januari 2016, als om 13.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn de eerste training van het nieuwe jaar staat gepland.

Een dag later, maandag 4 januari om 9.30 uur traint de selectie in Euroborg en aansluitend vertrekt de eerste selectie op trainingskamp. Na drie jaar achtereen de tenten te hebben opgeslagen in het Spaanse Oliva, reist FC Groningen voor het eerst af naar Costa Ballena, gelegen in de provincie Cádiz nabij Jerez de la Frontera. Selectie en staf verblijven van maandag 4 januari tot en met zondag 10 januari voor het wintertrainingskamp in het Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort, in de regio Andalusië. Er staat in die week één oefenwedstrijd gepland. In Montecastillo
Op vrijdagmiddag 8 januari treedt de ploeg van trainer Erwin van de Looi aan tegen KV Oostende. Het oefenduel met de Belgische club zal om 14.00 uur aanvangen in Montecastillo. KV Oostende staat momenteel met Club Brugge op een gedeelde tweede plaats in de Jupiler Pro League. De Belgen verblijven voor hun wintertrainingskamp in Montecastillo, in de directe nabijheid van de Spaanse plaats Jerez de la Frontera.

Vliegen
De eerste selectie vliegt op maandag 4 januari in de namiddag van Amsterdam naar Sevilla. Daarna volgt een busreis van ongeveer 125 kilometer richting Costa Ballena. Op zondag 10 januari volgt de omgekeerde weg en vliegt de ploeg 's avonds terug richting Nederland. Een week later, op zondagmiddag 17 januari, hervat FC Groningen de tweede seizoenshelft van de Eredivisie met een thuiswedstrijd in Euroborg tegen FC Utrecht. Aanvang is 14.30 uur.

Laatste nieuws