‘Eerste seizoenshelft goed afsluiten’

18 december 2018

In de 702de en laatste online nieuwsbrief van 2018 blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen terug op de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, kijkt hij vooruit naar de afsluiting van de eerste seizoenshelft, zaterdagavond in Sittard tegen Fortuna, en geeft hij aan wanneer de kantoren van FC Groningen rond de feestdagen zijn gesloten.

“We hebben een fikse kater overgehouden aan de noordelijke twist van afgelopen zondag tegen FC Emmen. De 1-2 nederlaag in de absolute slotfase van de wedstrijd kwam keihard aan. Het verlies deed driedubbel pijn omdat we in een nagenoeg uitverkocht huis speelden en de middag indrukwekkend mooi was begonnen met een minuut applaus als eerbetoon aan overleden FC Groningen-supporters.”
 
“We zullen ons in 2018 nog één keer moeten oprichten. Om de eerste seizoenshelft nog enigszins goed af te sluiten hebben we een resultaat nodig tegen Fortuna Sittard.”
 
Opleiding
“Gisteren en vandaag (maandag en dinsdag – red.) hebben we bij de opleiding afsluitende activiteiten. Sinds afgelopen weekend zitten de wedstrijden voor onze jeugdteams erop en is het voor hen winterstop. Gisteren (maandag – red.) had de onderbouw van onze opleiding (FC Groningen onder-12, onder-13 en onder-14 – red.) het jaarlijkse Stadionspel, waar teams dit keer met medewerkers van de club in het Hitachi Capital Mobility Stadion een variant van ‘voetbalmanager’ speelden.”
 
“Vandaag (dinsdag – red.) vindt op Sportpark Corpus den Hoorn de inmiddels vermaarde strijd om de ‘Corponello Christmas Cup’ plaats. Hierbij worden alle teams van de club – van onder-12 tot en met de eerste selectie – door elkaar gehusseld en werken zij een onderling toernooi af. Het is de afsluiting van de eerste seizoenshelft van de opleiding.”
 
Boete
“Voor het afgestoken vuurwerk bij onze thuiswedstrijd tegen PSV hebben wij van de KNVB een boete gekregen van 10.000 euro.”
 
FC Groningen Journaal
“De laatste uitgave van het FC Groningen Journaal van 2018 is verschenen. In de huiskrant van de club is veel aandacht voor de ‘Helden van Weleer’, die te gast waren rondom onze thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Daarnaast zijn er interviews te lezen met onder anderen onze hoofdtrainer Danny Buijs, aanvoerder Mike te Wierik, clubtopscorer Mimoun Mahi en vice-aanvoerder Samir Memisevic.”
 
“De kersteditie van het FC Groningen Journaal is afgelopen weekend huis-aan-huis verspreid in 21 gemeenten met een totale oplage van maar liefst 271.350 exemplaren. De digitale versie van de krant is binnenkort ook online te lezen via deze website.”
 
Gesloten
“In verband met de feestdagen zijn vanaf maandag 24 december de kantoren van FC Groningen gesloten. Vanaf woensdag 2 januari zijn we weer geopend en bereikbaar. Mocht er in de tussenliggende periode nieuws zijn bij de club, dan zullen wij dat via onze officiële communicatiekanalen verspreiden.”
 
“De eerste selectie komt in het nieuwe jaar voor het eerst weer bijeen op donderdag 3 januari. Na een aantal trainingen in de eerste week van het nieuwe jaar, vertrekken spelers en staf in de tweede week voor een mini-trainingskamp naar Duitsland. Daar staan onder meer twee oefenwedstrijden op het programma. Op dinsdag 8 januari tegen 1. FC Köln en op vrijdag 11 januari tegen MSV Duisburg.”
 
Fijne feestdagen!
“Dit was de laatste nieuwsbrief van directie en management in 2018. De eerstvolgende online nieuwsbrief verschijnt weer op dinsdag 8 januari 2019. Vanaf deze plaats willen wij iedereen hele fijne feestdagen wensen.”
 
“Tot in het nieuwe jaar!”

Laatste nieuws