string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eerste kennismaking FC-gezelschap met Suwon.

Dinsdag 17 juli 2012 om 18:17

De selectie van FC Groningen ging op dinsdagmiddag om 17.00 uur voor het eerst richting het trainingsveld in Suwon. Voor vertrek op maandag had de groep van trainer Robert Maaskant ook al een training in Groningen afgewerkt. Na een vlucht van bijna tien uur was het zaak om de spieren even los te gooien en snel te wennen aan de veranderde omstandigheden.

Maaskant en zijn staf kozen er dan ook voor een korte sessie te houden, waarbij ontspanning en het fit worden voor het te spelen toernooi om de Peace Cup voorop stonden. De kersverse hoofdtrainer wees er bij de aanvang van de eerste training op Koreaanse grond op dat het internationaal gerespecteerde toernooi verplichtingen met zich mee brengt en dat de wijze waarop de plaatselijke organisatie het evenement benadert veel zegt over de importantie. Hij wees op de gestructureerde begeleiding en de media-aandacht voor de Peace Cup.
Eerste training
De eerste training werd afgewerkt op een kunstgrasveld, aangezien het oorspronkelijke terrein met natuurgras niet beschikbaar was. De training beperkte zich tot een tik-spel – waarbij vooral het onderlinge plezier centraal stond – en enkele positiespellen. In Suwon is het ondanks een dikke bewolking drukkend warm. Tijdens de middagtraining vielen er regendruppels. Dat maakte de trainingsomstandigheden beter. Het bracht meer zuurstof in de lucht.
Tijdsverschil
Na een uur werd de training, die werd afgesloten met een potje latje-trap, afgeblazen. Terug naar hotel Ramada Plaza, waar na een diner een einde kwam aan een lange dag, met een tijdsverschil van zeven uur. Vanaf morgen (woensdag – red.) staan de trainingen gepland op natuurgras. FC Groningen begint de Peace Cup vrijdagavond om 19.30 uur (Nederlandse tijd 12.30 uur) met een duel tegen Hamburger SV, met voormalig Groningen-spits Marcus Berg in de gelederen. De Duitse topclub verblijft in Suwon in hetzelfde hotel als FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard