Eerste contouren voorbereidingsprogramma FC Groningen

25 mei 2022

De voorbereiding van FC Groningen op het nieuwe voetbalseizoen begint vorm te krijgen. Hoewel het programma nog niet volledig is ingevuld, worden wel alvast de contouren geschetst voor de oefencampagne voor het seizoen 2022/2023.

De eerste veldtrainingen onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth staan gepland in week 25 (in de week vanaf maandag 20 juni). In tegenstelling tot in voorgaande jaren wordt er geen “eerste training van het nieuwe seizoen” met een speciaal programma daaromheen voor supporters georganiseerd. De reden hiervoor zijn de festiviteiten in die week in het Stadspark, waaronder de festivals Stadspark Live en de Hella Mega Tour en het concert van Guns ‘n Roses.
 
Evenementen in het Stadspark
Vanwege deze evenementen worden niet alleen alle parkeerplekken op en rondom Sportpark Corpus den Hoorn gebruikt, ook de wielerbaan rondom de trainingsvelden doet dienst voor de organisatie van de festivals. Naast de bezetting van het terrein rond het TopsportZorgCentrum en de bereikbaarheid, zorgt ook de geluidsoverlast vanuit het aanpalende Stadspark ervoor dat het voor FC Groningen niet haalbaar wordt om in die week een evenement voor supporters op te zetten rondom de eerste training van het nieuwe seizoen, dat voldoet aan de wensen en verwachtingen.
 
Eerste oefenwedstrijd 2022/2023
Om van dichtbij de nieuwe trainersstaf en spelersgroep van FC Groningen aan het werk te kunnen zien, zijn supporters welkom bij de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2022/2023. Op vrijdag 24 juni wordt er bij en tegen SC Loppersum geoefend. De aftrap is die avond om 19.00 uur.
 
Op maandag 4 juli vertrekt de eerste selectie naar Barsinghausen in Duitsland, waar de FC een week lang haar trainingskamp opslaat. Na een oefenwedstrijd tegen Hannover 96 op zaterdag 9 juli, reizen spelers en staf weer terug naar Groningen.
 
Buitenlandse tegenstander
De oefencampagne wordt afgesloten op zaterdag 30 juli. De Trots van het Noorden trapt om 16.00 uur af in de eigen Euroborg tegen het Spaanse Osasuna, dat afgelopen seizoen in de middenmoot is geëindigd in de Primera Division. Een week later staat speelronde 1 in de Eredivisie van het seizoen 2022/2023 op de agenda.
 
FC Groningen houdt haar supporters via de officiële communicatiekanalen op de hoogte van (eventuele) wijzigingen en aanvullingen op de oefencampagne seizoen 2022/2023. Ook daar waar het gaat om (eventuele) kaartverkoop.

8

Voorlopig programma voorbereiding seizoen 2022/2023
Vrijdag 24 juni, 19.00 uur, locatie Loppersum:
SC Loppersum – FC Groningen
 
Maandag 4 juli tot en met zaterdag 9 juli, locatie Barsinghausen (Duitsland):
Trainingskamp eerste selectie
 
Zaterdag 9 juli, 14.00 uur, locatie Hannover:
Hannover 96 – FC Groningen
 
Woensdag 13 juli, 19.00 uur, locatie Veelerveen:
V.V. Veelerveen – FC Groningen
 
Zondag 17 juli, 14.00 uur, locatie Rolde:
FC Groningen – FC Emmen
 
Woensdag 27 juli, 18.00 uur, locatie Hoogkerk (HFC’15):
Velocitas – FC Groningen
 
Zaterdag 30 juli, 16.00 uur, locatie Euroborg:
FC Groningen – Osasuna

Laatste nieuws