string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eerste bijeenkomsten financiële toekomst betaald voetbal.

Dinsdag 09 maart 2010 om 16:10

In de 271ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, meldt hij de vervanging van de grasmat in Euroborg en de eerste bijeenkomsten over de financiële toekomst van het betaalde voetbal en kondigt hij het Takje Toernooi aan.

“Op een slecht bespeelbaar veld hebben we afgelopen zondag met de nodige moeite de wedstrijd tegen VVV-Venlo naar ons toe weten te trekken. Met het oog op de ranglijst en plaatsing voor de play-offs was dit een belangrijke overwinning. Zaterdag wacht ons in Breda een nieuwe directe concurrent in de strijd om de posities in het linkerrijtje als NAC de tegenstander is.”
Nieuwe graszoden
“Over het veld in Euroborg is al veel gezegd en vandaag (dinsdag – red.) is begonnen met het eruit halen van de oude grasmat. Morgen (woensdag – red.) en donderdag gaan de nieuwe graszoden erin en moet het veld weer bespeelbaar zijn voor onze eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Roda JC, op zondag 21 maart.”
“We hebben ook vragen gekregen over wie er voor de kosten van de vervanging opdraait en waarom het gras helemaal uit Limburg komt en bijvoorbeeld niet van een bedrijf uit het noorden van het land. De opdracht wordt gegeven en daarmee ook de rekening betaald door Euroborg NV, eigenaar van het stadion. Zij hebben gekozen voor een offerte van het Duitse bedrijf Peiffer. De graszoden komen uit het Limburgse Well.”
Discussie
“Wij hebben met Euroborg NV discussie gevoerd over het kostenplaatje. Het is normaal gesproken natuurlijk logisch dat de eigenaar de investering doet en wij als huurder niet voor de kosten hoeven op te draaien. Maar doordat wij niet alleen wedstrijden hebben gespeeld op dit veld, maar door de winterse omstandigheden ook gedwongen waren hierop veelvuldig te trainen, kon de grasmat niet meer goed gehouden worden en moest deze uiteindelijk worden vervangen. Daar zijn we met Euroborg NV op een goede wijze uitgekomen. Zij dragen de kosten voor de vervanging en dat is een compliment voor hun opstelling in deze discussie.”
Jeugdgevangenis
“Gisteren (maandag – red.) heeft Sepp De Roover een bezoek gebracht aan de justitiële jeugdinrichting in Veenhuizen. De verdediger heeft ten overstaan van een groep van ongeveer veertig – vooral jeugdige – personen zijn ervaringen over zijn leven als profvoetballer verteld. De leiding van Het Poortje, de instelling waaronder de jeugdgevangenis valt, wil de geplaatste jongeren kennis laten maken met personen aan wie de jongeren zich kunnen optrekken. FC Groningen levert regelmatig een bijdrage aan activiteiten van Het Poortje.”
“Vandaag (dinsdag – red.) staan in Zeist de eerste bijeenkomsten gepland van de werkgroepen die zich gaan bezighouden met de financiële toekomst van het betaalde voetbal. In zowel die voor de korte termijn als die voor de lange termijn heeft de directie van FC Groningen zitting. Centrale thema is de gezondmaking van het betaalde voetbal.”
Clinic
“Morgen (woensdag – red.) is er een clinic bij SGV Schildwolde. Hierbij zullen Tim Matavz, Daley Blind en Darryl Lachman aanwezig zijn. Morgenmiddag is er tevens een nieuwe clublunch voor Hattrick’s Club leden. Hierbij zullen ongeveer tien bedrijven vertegenwoordigd zijn.”
“Morgenavond (woensdag – red.) houdt ondergetekende een lezing voor de businessclub van FC Zutphen. Het is wellicht wat opmerkelijk dat wij ons hiermee buiten ons verzorgingsgebied begeven, maar de aanleiding hiervoor is bijzonder. In Zutphen en bij de club is de achternaam Nijland sterk vertegenwoordigd. Hoewel het hier op geen enkele manier familie betreft, vond ik dit zo uniek dat ik op deze uitnodiging ben ingegaan.”
Populair
“Vorige week werd in Euroborg een ruilbeurs voor de befaamde AH-voetbalplaatjes gehouden. De opkomst was bijzonder goed. Ook onze mascotte Groby was aanwezig. Hij was populair en werd veelvuldig gevraagd om met de jeugd op de foto te gaan. Er was ook veel interesse voor de activiteiten van de FC Groningen Junior Club.”
“Morgen (woensdag – red.) wordt een spannende dag voor Manon Jager. Zij mag dan namelijk Daley Blind interviewen. Via de website van de Junior Club heeft zij een vraag voor haar grote idool ingestuurd. Samen met een vriendin zal Manon Daley het hemd van zijn lijf vragen. Het verslag van dit interview staat in de juni-uitgave van de Coooool!, het speciale blad voor de leden van de Junior Club. Leden die een vraag  voor een speler hebben, kunnen die vraag sturen naar de Junior Club.”
Takje Toernooi
“Zondag wordt het vijfde Takje Toernooi gehouden in de Sporthal Beijum. FC Groningen-supporters nemen het tegen elkaar op voor het goede doel: de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Het Takje Toernooi is vernoemd naar FC Groningen-supporter Emiel ‘Takje’ Branbergen, die op 13 januari 2005 op 20-jarige leeftijd aan een spierziekte overleed. In deze vijfde editie is er een bijzondere primeur: de vrouwelijke aanhang van FC Groningen zal ook met een team deelnemen. Vertegenwoordigers van FC Groningen zullen het toernooi bezoeken.”
“Volgende week maandag zal de voltallige selectie en staf aanwezig zijn bij de slotclinic op Ameland in het kader van het project Scoren voor Gezondheid.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard