string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Een zeer trieste periode’.

Dinsdag 29 januari 2019 om 14:11

De 706de nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen betreft een persoonlijke noot van algemeen directeur Hans Nijland.

“Deze nieuwsbrief is anders dan anders. Binnen 24 uur heb ik twee dierbaren in mijn directe omgeving verloren en dat is zwaar. Gistermiddag (maandag – red.) moesten wij al melden dat onze scout – en voormalig speler – Jurrie Koolhof na een slopende ziekte op veel te jonge leeftijd is overleden. Hoewel wij uiteraard op de hoogte waren van de ernst van de situatie kwam het bericht van zijn overlijden keihard binnen. Het was een grote schok voor alles en iedereen binnen FC Groningen en waarschijnlijk ook voor veel mensen daarbuiten.”
 
“Jurrie Koolhof was een fijn mens, een echt voetbaldier met kennis van zaken en een zeer loyale collega. Hij heeft uitstekende dingen gedaan voor de club. We zijn verbijsterd door zijn overlijden. Wij wensen zijn vrouw Monique, de kinderen Wesley en Dean en de overige familie en vrienden alle sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.”
 
“Bij de duels van de opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn en de competitiewedstrijd van ons eerste elftal in Tilburg tegen Willem II zullen wij zaterdag op gepaste wijze stilstaan bij het overlijden van Jurrie Koolhof.”
 
Vader
“De afgelopen dagen ging het ook ineens hard achteruit met de gezondheid van mijn vader en kwam ook hij gisteren (maandag – red.) te overlijden. Hij heeft tot het allerlaatste moment keihard gestreden om bij ons te blijven. Hij is 85 jaar geworden, maar het overlijden van één van je ouders heeft altijd een enorme impact. We zijn heel verdrietig.”
 
“Relatief gezien is voetbal natuurlijk altijd al bijzaak en op dit moment voor mij zeker, al realiseer ik me heel goed dat de wereld gewoon door draait en we zaterdagavond in Tilburg de belangrijke competitiewedstrijd tegen Willem II spelen. Dezer dagen heeft dat echter niet mijn prioriteit. Het is een zeer trieste periode. Aangezien de uitvaartplechtigheid van mijn vader zaterdagmiddag is, zal ik om deze reden ook niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Willem II.”
 
“Vanaf deze plaats wil ik een ieder hartelijk danken voor alle persoonlijke reacties die wij als familie al hebben mogen ontvangen naar aanleiding van het overlijden van mijn vader.”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard