string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Een stap extra: assistent-trainer Alfons Arts.

Donderdag 11 november 2021 om 17:00

Assistent-trainer Alfons Arts is al jaren actief binnen FC Groningen. In het seizoen 2015/2016 werd hij aangesteld als trainer van Jong FC Groningen dat later verder ging als Onder-23. Vanaf het seizoen 2018/2019 voegde Arts zich als assistent van hoofdtrainer Danny Buijs bij de eerste selectie. In ‘Een stap extra’ vertelt Arts over de drive om iedere dag weer het maximale uit zichzelf en de spelersgroep te halen. 

Arts zit al zijn hele leven in het betaalde voetbal en is goed op zijn plek in Groningen. Als assistent-trainer worden diverse verantwoordelijkheden door hoofdtrainer Danny Buijs neergelegd bij de voormalig profvoetballer. Als tussenpersoon vanuit de Opleiding naar het eerste elftal, werkt Arts nauw samen met jonge talenten die zich bij de FC kunnen doorontwikkelen tot volwaardige Eredivisiespelers en meer.
 
“Je moet jongens altijd een reëel beeld schetsen, we werken op basis van respect en eerlijkheid. Ze moeten in de spiegel kunnen kijken en kunnen zeggen: ‘Ik heb er het maximale aan gedaan.’ Wij eisen heel veel van onze spelers en wanneer je veel eist, moet je als trainer een voorbeeld zijn om iedere dag het maximale uit jezelf te halen.”
 
Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Een stap extra’ met Alfons Arts hieronder.   

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard