Dyon Hoekstra doet verslag van het gelijkspel tegen Willem II.

Vrijdag 01 mei 2009 om 16:01

Jullie hebben allemaal kunnen zien hoe FC Groningen zondagmiddag in Euroborg gelijk speelde tegen Willem II. Dyon Hoekstra heeft een FC Groningen rekening bij de Rabobank en werd uitgenodigd om de wedstrijd vanaf de perstribune te bekijken en als een echte reporter een verslag te maken. Dyon is 12 jaar en woont in Peize. Hij zit in de brugklas van het Augustinuscollege en vind gym en techniek de leukste lessen in de week. Zelf voetbalt hij in de D2 van VV Peize en ze hebben een goed seizoen gedraaid, want ze staan 2de in de competitie. Lees vgauw verder om te kijken wat Dyon zondagmiddag heeft gedaan!

Ruim op tijd stond Dyon te wachten bij de businessbalie om zijn dag als reporter te beleven in Euroborg. Samen met de andere journalisten, cameramensen en fotografen was er in de persruimte eerst nog tijd voor een drankje. Vervolgens werd hij in de omroepkamer rondgeleid door Jacob, die hem alles vertelde over de beelden die in het stadion worden uitgezonden op de grote schermen en over de beelden die gebruikt worden bij de trainingen. Dyon ontmoette ook de man achter de stadionspeaker en stelde nog een goede vraag over hoe het kan dat meteen na een doelpunt de beelden alweer te zien zijn op tv of op het grote scherm in het stadion. Daarna was het tijd plaats te nemen op de eerste rij van de perstribune waar Dyon zijn verslag heeft geschreven.
Het wedstrijdverslag
FC Groningen begint goed en snel aan de wedstijd. In de 1ste minuut krijgen ze al een vrije trap. Daarna komen ze een aantal keer al in de buurt van het Willem II doel. Aan beide kanten worden er overtredingen gemaakt, maar FC Groningen heeft het meeste balbezit en krijgt de meeste vrije trappen mee. Scheidsrechter Van Egmond geeft geen gele kaarten waar het soms wel had gemogen.
FC Groningen heeft een aantal goede kansen om op voorsprong te komen via schoten van Sepp de Roover en Martijn Meerdink. Maar de bal gaat iedere keer naast of over. Voor het doel van Luciano krijgt Sergio Zijler de kans om de bal te schieten, maar ook deze bal verdwijnt naast het doel. Lovre komt ook een aantal keer vrij voor het Willem II doel, maar ook zijn doelpogingen leveren niets op. De beste kans van de eerste helft komt van Andreas Granqvist die vrij kan inkoppen, maar doelman Aerts brengt redding. Zo gaan we met 0-0 de rust in.
De tweede helft gaat FC Groningen meteen weer fel van start. Danny Holla krijgt ruimte op doel te schieten, Pepijn Kluin mag vrij richting doel koppen, maar de eerste echte kans komt van Holla die op aangeven van Lovre de binnenkant van de paal van het Willem II doel raakt. Wat volgt is een corner, waar Levchenko vanuit de rebound met zijn schot dezelfde paal raakt. Het publiek gaat er nog eens extra voor zitten, want het doelpunt lijkt er aan te komen. De Roover schiet de bal naast het doel, Lovre schiet over en Levchenko krijgt ook nog een kans na een uur spelen.
In de 66ste minuut gaan beide trainers wisselen. Bij FC Groningen komen Ajilore en Matavz in het veld voor Levchenko en Lovre. Bij Willem II mogenVorthoren en Schmeltz nog deelnemen aan de wedstrijd in plaats van Mourad en Messoudi. Luciano heeft nog een katachtige redding op het schot van Zijler in de 69ste minuut. Even schrikken is het als in de 75ste minuut Luciano de bal van Schmeltz onder zich door tegen de paal ziet rollen, maar dit was ook de enige kans voor Willem II op de voorsprong. In de 82ste minuut krijgt Sankoh geel en in de 88ste minuut zelfs een rode kaart na een zware overtreding op Veloso. Martijn Meerdink krijgt nog geel, maar de wedstrijd eindigt in 0-0, terwijl FC Groningen toch de betere ploeg was. Holla en Sankoh waren de beste spelers vandaag.
Persconferentie
Dyon mocht na de wedstrijd nog kijken bij de persconferentie, waar de trainers vertellen wat zij van de wedstrijd vinden. Tijdens het wachten op de beide trainers had Dyon mooi even tijd voor een bitterbal en wat te drinken. Hij kon bij de fotografen over hun schouder meekijken hoe zij hun foto’s op de computer bewerkte en opstuurde. Toen de trainers binnenkwamen gingen de camera’s aan en werd het heel stil in de persruimte. Iedereen luisterde goed naar wat de trainers te vertellen hadden. Natuurlijk maakte Ron Jans even een momentje vrij om met Dyon op de foto te gaan. Voor onze Junior reporter was het tijd om naar huis te gaan en de wedstrijd op tv nog eens terug te kijken.
Ben jij ook fan van FC Groningen en wil je ook graag een echte FC Groningen rekening? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over deze super coole rekening.