string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Druk speelschema aanstaande met zeer aantrekkelijke affiches’.

Dinsdag 08 september 2015 om 14:29

In de 545ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen gaat algemeen directeur Hans Nijland met name in op het drukke programma, dat de bekerhouder na de interlandperiode te wachten staat.

“Vanwege de interlandperiode hadden spelers en staf het afgelopen weekeinde enkele dagen vrijaf om zich sinds gisteren (maandag – red.) maximaal voor te bereiden op een druk, maar ook zeer mooi, programma. Er staan ons in een maand tijd zeven officiële wedstrijden te wachten; in de Eredivisie, het bekertoernooi en natuurlijk de groepsfase van de Europa League. De komende periode spelen we elke week dubbele wedstrijden, een zogenaamd ‘Engels’ programma. Een aankomend speelschema met tal van zeer aantrekkelijke affiches om naar uit te kijken en waarop we ons verheugen.”
Internationals
“In de aanloop naar de eerste wedstrijd, zondagmiddag om 12.30 uur thuis tegen sc Heerenveen, ontbreken op dit moment nog vier internationals. Hans Hateboer en Mimoun Mahi maken deel uit van de  selectie van Jong Oranje, dat de EK-kwalificatiereeks afgelopen vrijdag wél goed startte met een 4-0 zege op Jong Cyprus. Hateboer nam in dit duel de eerste treffer voor zijn rekening. Daar waar Hateboer negentig minuten speelde, bleef Mahi al die tijd op de bank. Vanavond (dinsdag – red.) volgt de tweede kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje, in en tegen Turkije.”
“Naast Hateboer en Mahi hebben ook Simon Tibbling met Jong Zweden en Albert Rusnak met Jong Slowakije nog internationale verplichtingen. Vanaf vrijdag is de selectie van trainer Erwin van de Looi weer compleet, om zich volledig en voltallig te richten op ‘de Derby van het Noorden’. Voor het duel met sc Heerenveen zijn nog kaarten verkrijgbaar, onder meer online via deze website.”
Europa League
“Volgende week donderdag wacht onze eerste groepswedstrijd in de Europa League. Om 19.00 uur trappen we dan in Euroborg af tegen Olympique Marseille. Vandaag (dinsdag – red.) is de laatste dag van de exclusieve voorverkoop voor seizoen- en clubkaarthouders. Indien er nog kaarten beschikbaar zijn, start vanaf morgen (woensdag – red.) de vrije verkoop voor het thuisduel met de Franse groepsfavoriet.”
“Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de start van de groepsfase van de Europa League. Zo zijn projectleider Romke Hoogstra en teammanager Bas Roorda dezer dagen samen met Jeroen Huis in ’t Veld, directeur van onze officiële travel partner Sportstadion.nl, richting achtereenvolgens Marseille en Braga om accommodaties en faciliteiten te bekijken en vast te leggen voor onze uitwedstrijden aldaar.”
Uitwedstrijden
“De kaartverkoop voor onze eerste Europese uitwedstrijd tegen Braga start voor leden van de Supportersvereniging aanstaande vrijdag, 11 september, en loopt online tot en met zondag 13 september. Vanaf volgende week maandag, 14 september, tot en met vrijdag 18 september is de reguliere verkoop voor Seizoen- en Clubcardhouders voor het duel met de Portugezen, dat op donderdag 1 oktober wordt gespeeld. Per Seizoen- of Clubcard kan maximaal één kaart worden aangeschaft. Deze kaart dient op naam te staan van de supporter, die de wedstrijd in Braga bezoekt.”
“Wij verstrekken alleen toegangskaarten voor de wedstrijd en bieden geen georganiseerd vervoer aan. Wij verwijzen hiervoor naar de vervoerspartners Drenthe Tours en Sportstadion.nl. of de mogelijkheid van eigen vervoer. De prijs per toegangskaart bedraagt 25 euro (inclusief 5 euro veiligheids- en organisatiekosten.) De totale capaciteit van het gastenvak in het Estádio Municipal in Braga is 1.500 plaatsen. De kaartverkoop voor alle Europese uitwedstrijden van FC Groningen in de Europa League verloopt alleen online via kaartverkoop.fcgroningen.nl.”
Handtekeningenmiddag
“Morgenmiddag (woensdag – red.) organiseert de FC Groningen Junior Club de jaarlijkse handtekeningenmiddag met spelers en staf van de eerste selectie. Deze activiteit is exclusief voor leden en aanmelden hiervoor kan nog tot en met vandaag (dinsdag – red.) via de website van de Junior Club, onder het kopje ‘activiteiten’. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! De handtekeningenmiddag wordt vanaf 13.15 uur gehouden in het Corpus Huis, het tijdelijke nieuwe onderkomen van de selectie ter overbrugging naar de realisatie van het Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’