Drie punten voor FC Groningen D2 op Corpus den Hoorn.

Dinsdag 10 november 2015 om 19:52

De enige thuiswedstrijd van vandaag leverde de volle buit op. Voor de A-junioren viel daarentegen het doek in het bekertoernooi.

Teams Locatie Groningen
VITESSE A1 1-0 FC GRONINGEN A1
1-0 (90.)

opstelling FCG A1 Jan Hoekstra, Niels Ridderstap, Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Mathijs Elderman (46.Dennis van Duinen), Marijn Ploem, Tim Riksman (64.Rutger Etten), Gerald Postma, Ozan Kokcu (84.Stan Haanstra0, Yassine Zakir, Mehmet Gencer (46.Matthijs Hardijk).
Het is de ploeg van trainer Peter Hoekstra niet gelukt zich te plaatsen bij de laatste vier teams in het bekertoernooi. Op Papendal werd sneu verloren van Vitesse. Was het vorige week nog een eenzijdige bedoeling (Vitesse A1 won in de competitie met 6-0 van FC Groningen A1), ditmaal was het een gelijkopgaande strijd. Voor rust werd een treffer van de thuisploeg afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft kopte Ozan Kokcu op aangeven van Rutger Etten tegen de lat. In de slotminuut werd een vrije trap door de Arnhemmers ingekopt. De Groningers probeerden vervolgens nog een strafschoppenserie te forceren. Doelman Jan Hoekstra ging mee naar voren terwijl een inzet van Matthijs Hardijk door de doelman werd gekeerd.
VVV/HELMOND SPORT B1 1-8 FC GRONINGEN B1
0-1 Jhurrey Margaritha (5.), 0-2 Darlin van der Werff (26.), 0-3 Teun Cools (44.), 0-4 Darlin van der Werff (49.), 0-5 Sam Crowther (65.), 1-5 (66.), 1-6 Sam Crowther (75.), 1-7 Martijn van Maastrigt (76.), 1-8 Sam Crowther (79.)

opstelling FCG B1 Mats Roorda, Daniel Camara Bos, Ken Raghoebar (70.Leonel Miguel), Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic (60.Gabriel Fernando), Tom van de Looi, Darlin van der Werff (53.Ludovit Reis), Ousmane (53.Remco Balk) Barry, Teun Cools, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha (60.Sam Crowther).
Dankzij een monsterzege in Helmond plaatste FC Groningen B1 zich vroegtijdig voor de Eerste Divisie Hoog die in januari van start gaat. Daarin mag de FC de strijd om promotie naar de eredivisie aangaan. Groenwit kende een uitstekend begin van de wedstrijd en stond dan ook vrij snel op voorsprong. “Dit was een lekkere middag voor ons,” zei trainer Sander van Gessel. “Mede door de vroege voorsprong zag de tegenstander zich gedwongen om gaandeweg de wedstrijd steeds meer risico te nemen. Dit herkenden we goed en daar profiteerden wij uitstekend van middels mooie aanvallen en doelpunten.” Invaller Sam Crowther was goed voor drie van de acht goals.
FC TWENTE D1 2-1 FC GRONINGEN D1
1-0 (25.), 1-1 Bjorn Meijer (39.), 2-1 (41.)

opstelling FCG D1 Liam Tyler, Milan Drayer, Emircan Gulge, Redzer Veenkamp, Jesse Glasbergen, Revelino Slagveer, Maurilio de Lannoy, Sietze de Klerk, Jamai Bont, Jorg Schreuders, Rida Ajouaou. Wissels: Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Bjorn Meijer, Owen van der Vlag, Rob Vegt.
De tweedejaars D-pupillen leden een nipt verlies tegen FC Twente. “We speelden een moeizame eerste helft,” zei trainer Arjen Jorritsma. De enige treffer viel vlak voor rust uit een standaardsituatie. De Groningse verdediging stond bij dat doelpunt slecht te verdedigen. Na wat aanpassingen in de rust werd het spel na de hervatting beter. Jorritsma: “De eerste vijftien minuten waren prima. We scoorden een mooie goal maar twee minuten later kwamen zij uit een counter weer op voorsprong. Dan moet je weer opnieuw beginnen en dat was teveel gevraagd.” In een wedstrijd met weinig krachtsverschil dolf groenwit dus het onderspit. “In deze wedstrijd misten wij de agressiviteit en slimheid die zij wel hadden,” aldus Jorritsma.
FC GRONINGEN D2 2-0 DRACHTSTER BOYS D1
1-0 Aaron van den Berg (24.), 2-0 Jayden Plassaer (48.)

opstelling FCG D2 Roy Mos, Fofin Turay, Maxim Mariani, Jay Kuiper, Wouter Prins, Xander de Wilde, Jorte Geertsma, David Brouwer, Thom van Bergen, David van der Werff, Aaron van den Berg. Wissels: Menno Mulder, Jayden Plassaer, Romano Huizinga, Milan Schaaphok, Gilanni Bos.
FC Groningen D2 speelde een goede wedstrijd op Corpus. In de eerste helft had de thuisploeg al een licht veldoverwicht zonder dat dit direct hele grote kansen opleverde. De gasten kwamen een keer vrij voor de goal maar met een mooie reflex keerde keeper Roy Mos de inzet. Vijf minuten voor rust nam de FC de leiding. Een vrije trap op het middenveld werd snel genomen en kwam op links uit bij Aaron van den Berg die na een mooie combinatie met Thom van Bergen zelf kon afdrukken. ‘In de eerste helft wisten we al vaak de vrije man te vinden en werden we soms gevaarlijk door goed dieptespel,” vertelde trainer Byron Bakker. “Na rust zetten we dat door en gingen we het spel ook steeds vaker over grote afstanden verplaatsen. De tegenstander moet dan achter de bal aan lopen waardoor er weer nieuwe ruimtes ontstonden.” In de tweede helft namen de Groningers direct het initiatief. Na een aantal mogelijkheden was het uiteindelijk Jayden Plassaer die een schitterende aanval bekroonde met de tweede treffer. ”Het maakte ons als staf trots om te zien hoe de spelers vandaag samenwerkten. Bij vlagen hebben we echt kunnen genieten van het samenspel,” aldus Bakker. Overigens werd er na afloop nog afscheid genomen van scheidsrechter Ten Cate die na een lange periode van trouwe KNVB-dienst zijn laatste wedstrijd floot. Aanvoerder Jay Kuiper toonde hem symbolisch de rode kaart.