string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Drie oefenduels FC Groningen tijdens trainingskamp Oliva.

Donderdag 06 december 2012 om 16:05

FC Groningen zal tijdens het trainingskamp in de winterstop in het Spaanse Oliva drie oefenwedstrijden spelen. In de periode van 5 januari tot en met 12 januari 2013 zijn achtereenvolgens topklasser AFC, AA Gent uit België en NAC Breda sparringpartners voor de selectie van trainer Robert Maaskant.

FC Groningen vertrekt op zaterdag 5 januari in alle vroegte via Amsterdam naar Oliva, gelegen aan de Spaanse oostkust, precies tussen Valencia en Alicante. De spelersgroep en de begeleidende staf nemen daar een week hun intrek in het Hotel Oliva Nova Golf. Het complex beschikt onder meer over vier sportvelden, direct grenzend aan het resort.
AFC
Op zondag 6 januari is op één van die velden AFC uit Amsterdam, uitkomend in de zondag topklasse, de eerste oefenpartner. Hoe laat deze wedstrijd precies wordt gespeeld staat nog niet vast, maar aangezien AFC dezelfde avond weer uit Spanje vertrekt, zal het aanvangstijdstip naar verwachting rond het middaguur liggen.
AA Gent
Op donderdag 10 januari oefent FC Groningen tegen AA Gent. Ook het tijdstip van de aftrap tegen de Belgische club, getraind door voormalig Roda JC- en Vitesse-spits Bob Peeters, moet nog worden vastgesteld. Naar verwachting zal dit aanvangstijdstip ergens in de middag liggen.
NAC Breda
Een dag later volgt nog een oefenwedstrijd. Op vrijdag 11 januari is NAC Breda de tegenstander. De Brabanders beleggen hun trainingskamp in dezelfde periode als FC Groningen, maar dan in de directe omgeving van Valencia. Met NAC moet nog worden afgestemd op welke locatie het oefenduel wordt gespeeld en afhankelijk daarvan zal ook het aanvangstijdstip worden bepaald.
Terug
Op zaterdag 12 januari, tegen het einde van de ochtend, pakken spelers en staf weer hun koffers om terug te vliegen naar Schiphol. Een week later, op zondag 20 januari,  hervat FC Groningen de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard