string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Donderdag lancering officiële Facebookpagina.

Dinsdag 28 februari 2012 om 14:06

In de 368ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren uitwedstrijd tegen N.E.C., meldt hij een uitbreiding van de jeugdopleiding met een extra team en kondigt hij de lancering van de officiële FC Groningen Facebookpagina aan.

“We zijn er afgelopen zaterdag tegen N.E.C. niet in geslaagd een vervolg te geven aan de spectaculaire zege op PSV van een week eerder. De 4-0 nederlaag in Nijmegen was zelfs een vernedering, die ons allen enorm veel pijn heeft gedaan. Het mag duidelijk zijn dat we in uitwedstrijden niet kunnen brengen wat ons in de eigen Euroborg wel lukt. Dat baart ons vanzelfsprekend zorgen. We buigen ons het hoofd hoe we het tij kunnen keren, maar een pasklaar antwoord hierop hebben we nog niet.”
Rust
“Belangrijk in zo’n fase is evenwel om met elkaar de rust te bewaren. We hebben in het verleden wel vaker een slechte sportieve periode gekend en alleen door met elkaar te blijven werken aan verbetering, kun je zaken ombuigen. Deze spelersgroep en staf hebben dit seizoen al zeer regelmatig laten zien over voldoende potentie te beschikken en die kwaliteiten moeten ook een keer buitenshuis zichtbaar worden. Dat kan komende zondag al het geval zijn als we in de Rotterdamse Kuip spelen. Feyenoord heeft tot nu toe voor eigen publiek een zelfde status opgebouwd als wij in Euroborg, dus makkelijk zal dit niet worden.’
Zaalvoetbaltoernooi
“Afgelopen zaterdag werd het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van de Vrijwilligers Rond FC Groningen (VRG – red.) gehouden. In Muntendam namen zes teams deel aan het toernooi en het werd een gezellige middag.”
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt op Sportpark Corpus den Hoorn de Top-Talentendag gehouden. Het is de laatste Talentendag van het seizoen en dus de finale.”
FC Groningen Junior Club
“Het is voorjaarsvakantie en dat betekent weer volop drukte bij de FC Groningen Junior Club. Morgen (woensdag – red.) doen honderd kinderen mee aan de voetbaltechniektraining, in de Topsporthal van het Alfa-College, gegeven door Voetbalcenter Meerstad.”
“Donderdag zijn er de hele dag rondleidingen in Euroborg voor kinderen met een Rabo FC Groningen-rekening. In zeven groepen van 25 kinderen krijgen ze alle belangrijke plekken van het stadion te zien! Aanmelden voor één van de beide activiteiten is helaas niet meer mogelijk.”
FC Groningen Journaal
“Er is een nieuwe uitgave van het FC Groningen Journaal verschenen. De huiskrant van de club, die zes keer per jaar uitkomt, wordt deze week huis-aan-huis in een oplage van 90.000 exemplaren verspreid in Groningen, Haren en op Ameland. In de editie van februari staan interviews met onder anderen aanwinst Paco van Moorsel, scout Grads Fühler en Dusan Tadic. Belangstellenden die het FC Groningen Journaal niet in de brievenbus ontvangen, kunnen tijdens kantooruren een exemplaar ophalen bij de Supportersbalie in Euroborg of het huisorgaan vanaf morgen (woensdag – red.) digitaal lezen via deze website.”
Meer dan Voetbal Week
“Deze week is het ‘Meer dan Voetbal Week’. Een week waarin de KNVB en alle clubs in Nederland laten zien wat voetbal voor de samenleving betekent. Zo hebben wij de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, waarmee we zoveel mogelijk gelden proberen te genereren voor goede doelen en invulling geven aan het maatschappelijke gezicht van de club. Al deze maatschappelijke projecten en activiteiten worden deze week onder de aandacht gebracht in de speelrondes van zowel de Eredivisie als de Jupiler League. Ook rond de oefeninterland van het Nederlands Elftal tegen Engeland, die morgen (woensdag – red.) in Londen wordt gespeeld, zal er aandacht zijn voor de Meer dan Voetbal Week.”
Facebook
“Donderdag 1 maart zullen wij de officiële FC Groningen Facebookpagina lanceren. We willen Facebook gaan inzetten als interactief medium, speciaal voor onze supporters. Onze Facebookpagina zal uniek beeldmateriaal krijgen, we zullen er foto’s en filmpjes op plaatsen en er zullen exclusieve acties voor onze supporters op te vinden zijn. Dus hou vanaf donderdag onze mediakanalen in de gaten en ‘like’ onze Facebookpagina.”
“Zaterdag zal er in de Volkskrant een groot verhaal worden gepubliceerd over onze Groene en Duurzame ambities.”
Jeugdopleiding
“Vanaf komend seizoen zal de RVO FC Groningen/Cambuur met een elftal worden uitgebreid. Er zal vanaf 2012/2013 een B2-team in competitieverband op landelijk niveau gaan spelen, vergelijkbaar met ons huidige C3-team. Dit seizoen wordt er al met een extra grote kern van 28 spelers gewerkt voor ons B1-team. We gaan volgend seizoen toe naar twee selecties van naar verwachting ongeveer achttien spelers.”
FC Groningen Voetbalkamp
“Komende zomer wordt in Norg opnieuw het FC Groningen Voetbalkamp gehouden bij vv Gomos, opgezet door Organisatiebureau FC Groningen. Ben jij tussen de 9 en 14 jaar en heb je zin om in de zomer een fantastische voetbalweek met FC Groningen te hebben en deel te nemen aan een professioneel voetbalkamp, geef je dan nu op via www.fcgroningen.nl/voetbalkamp. Er zijn twee weken beschikbaar: van 23 tot en met 27 juli en van 30 juli tot en met 3 augustus 2012.”
Nieuwe controller
“Met de mededeling dat de 36-jarige Vincent Coljé uit Leiden per 1 april de nieuwe controller wordt bij FC Groningen besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard