Domper voor FC Groningen in kletsnat Tilburg.

Vrijdag 28 februari 2020 om 22:04

FC Groningen heeft vrijdagavond in de 25ste speelronde van de Eredivisie met 3-1 verloren op bezoek bij Willem II. Bij rust stond het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg door doelpunten van Ché Nunnely en Vangelis Pavlidis. Na de pauze maakte Mats Kohlert de laatste treffer van de Tilburgers en scoorde Ahmed El Messaoudi tegen namens FC Groningen. Thomas Poll debuteerde voor FC Groningen in de Eredivisie.

FC Groningen stond met drie tieners aan de aftrap in een regenachtig Tilburg. Voor Thomas Poll betekende het zijn debuut in het eerste van FC Groningen. De linksback toonde in de beginfase direct lef en kwam veelvuldig mee op. Het leverde na enkele minuten het eerste schot van de wedstrijd op. De poging van Poll werd gestopt door keeper Timon Wellenreuther. Ahmed El Messaoudi was een paar minuten later dichtbij een treffer via een volley in het strafschopgebied.

Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam na een hoekschop via captain Jordens Peters. Zijn kopbal kon na twintig minuten spelen stijlvol worden gepakt door Sergio Padt. De doelman was enkele minuten later kansloos na een inzet van Ché Nunnely. Willem II ontfutselde FC Groningen, tijdens de opbouw op het drassige veld, de bal en Damil Dankerlui vond de doelpuntenmaker via een steekbal, 1-0. De FC kwam vlak voor rust op een grotere achterstand door een doelpunt van Vangelis Pavlidis. De aanvaller werd in het centrum aangespeeld door middenvelder Görkem Saglam en schoot hard in de lange hoek, 2-0.

Net als in de eerste helft, kwam de FC aardig uit de startblokken na rust. El Messaoudi probeerde het vrijwel direct met een schot, maar zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Hoewel Groningen het wel probeerde, kwam het in het eerste kwartier van de tweede helft verder niet tot grote mogelijkheden. Willem II schakelde na ruim een uur spelen snel om nadat Pavlidis een lange bal van achteruit controleerde, de actie maakte en medespeler Mats Kohlert vond die 3-0 kon maken.

FC Groningen had net gewisseld en bracht met Mo El Hankouri en Romano Postema aanvallend verse krachten op het zware veld in Tilburg. El Messaoudi deed ruim een kwartier voor tijd iets terug. De bal bleef na een hoekschop liggen in het strafschopgebied, kwam uit de kluts voor de voeten van de middenvelder, die hard raak schoot, 3-1. Echt spannend kon de FC de wedstrijd echter niet meer maken waardoor het na 94 minuten met een nederlaag van het kletsnatte veld liep.