Diverse oefentegenstanders FC Groningen bekend

14 juli 2020 / vandaag

De eerste selectie van FC Groningen is deze week gestart met de voorbereidingen op het seizoen 2020/2021. De komende dagen worden er diverse fysieke tests afgenomen, aanstaande maandag (20 juli) staat de eerste groepstraining op het programma. De trainingen zijn vanwege coronarichtlijnen niet toegankelijk voor publiek. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021 staat gepland op zaterdag 1 augustus in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen Heracles Almelo, hierbij kan wel publiek aanwezig zijn.

FC Groningen onderzoekt op dit moment de mogelijkheden hoe de toegang voor publiek voor dit duel met Heracles Almelo kan worden georganiseerd. Voor iedere thuiswedstrijd geldt dat wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn supporters toe te laten in het Hitachi Capital Mobility Stadion.
 
Het duel met Heracles Almelo wordt op zaterdag 1 augustus om 20.00 uur afgetrapt en is onderdeel van de ‘Eredivisie Comeback’ op FOX Sports. De televisiezender zal dan ook live verslag doen van de oefenwedstrijd.
 
Twee keer 60 minuten
De tweede thuiswedstrijd in de oefencampagne is op vrijdag 14 augustus tegen PEC Zwolle. De Trots van het Noorden trapt om 19.00 uur af in het Hitachi Capital Mobility Stadion voor een duel waarin twee keer 60 minuten wordt gespeeld. Wederom geldt dat FC Groningen voorafgaand aan deze wedstrijd bekijkt op welke manier er toeschouwers aanwezig kunnen zijn.
 
Op vrijdag 4 september wordt er achter gesloten deuren geoefend tegen N.E.C. Deze wedstrijd wordt niet in het Hitachi Capital Mobility Stadion gespeeld en is niet toegankelijk voor publiek.
 
Uitwedstrijden
Naast de drietal thuiswedstrijden die op het oefenprogramma staan, gaat de FC de komende weken op bezoek bij FC Emmen, FC Volendam, Almere City. Ook staat er een afspraak voor een testwedstrijd tegen het Duitse Werder Bremen, alleen is hiervoor nog geen datum en locatie gevonden. Voor alle uitduels geldt dat er vooralsnog geen supporters van FC Groningen aanwezig kunnen zijn. Het oefenduel met FC Emmen wordt op dinsdag 11 augustus gespeeld op de Oude Meerdijk in Emmen. Aftrap is om 18.45 uur en de wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports.
 
FC Volendam is op vrijdag 21 augustus in Westwoud de volgende tegenstander voor de FC. Deze wedstrijd wordt afgetrapt om 18.00 uur. Een dag later, op zaterdag 22 augustus, klinkt om 14.00 uur het eerste fluitsignaal in het Yanmar Stadion in Almere voor het uitduel met Almere City.
 
Duitsland
FC Groningen vertrekt op donderdag 27 augustus voor een kort trainingskamp naar Duitsland, dat twee dagen later wordt afgesloten met een oefenwedstrijd, waarbij de tegenstander en de locatie nog niet bekend zijn.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws