‘Dirk Jan Derksen scout bij FC Groningen’

9 oktober 2018

In de 692ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen terug op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, kondigt hij de aanstelling aan van scout Dirk Jan Derksen en kijkt hij vooruit naar de officiële opening van het TopsportZorgCentrum, waarbij Arjen Robben komende zaterdagmiddag de naam van het fonkelnieuwe gebouw op Sportpark Corpus den Hoorn zal onthullen.

“We hebben afgelopen zaterdagavond tegen ADO Den Haag een nieuwe tegenslag moeten incasseren. In een slechte wedstrijd van beide kanten bleken we niet in staat een resultaat mee te nemen uit Den Haag. En dat was een bittere teleurstelling. Na acht competitiewedstrijden en met de interlandbreak in het vooruitzicht, staan we er niet goed voor in de Eredivisie. Dat doet pijn en baart ons zorgen. Alles en iedereen met een groen-wit hart komt gevraagd en ongevraagd met adviezen. Die stellen wij ook allemaal zeer op prijs. Wat wij als directie en management geacht worden te doen, is de rust te bewaren en niet te reageren vanuit de emotie.”
 
Internationals
“Deze week ontbreken in de eerste selectie de internationals Jan Hoekstra, Tom van de Looi en Deyovaisio Zeefuik, die alle drie zijn opgeroepen voor Oranje onder-20, Ludovit Reis is aangesloten bij Oranje onder-19 en Jannik Pohl komt in actie met Jong Denemarken.”
 
“Onze enige A-international van dit moment is Ritsu Doan. Hij is zaterdag na de wedstrijd tegen ADO Den Haag vertrokken voor zijn reis naar Japan. Vrijdag speelt de ploeg in eigen land een interland tegen Panama en volgende week dinsdag (16 oktober – red.) treffen de Japanners in eigen huis Uruguay. Het is de bedoeling dat Doan eind volgende week weer aansluit bij de eerste selectie, die zich voorbereidt op het competitieduel met Heracles Almelo.”
 
Prestigieuze prijs
“Ritsu Doan is overigens genomineerd voor een prestigieuze prijs. Hij komt met onder anderen Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain, Justin Kluivert van AS Roma en doelman Gianluigi Donnarumma van AC Milan in aanmerking voor de zogenaamde Kopa Trophy, een onderscheiding voor het grootste talent van het jaar. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de verkiezing van de Gouden Bal voor de beste speler van de wereld, georganiseerd door het toonaangevende Franse voetbalmagazine France Football. Het is natuurlijk geweldig dat Doan erin is geslaagd om zich via FC Groningen op een dusdanige wijze te onderscheiden, dat hij internationaal wordt gezien als één van de grootste voetbaltalenten ter wereld.”
 
Opening TopsportZorgCentrum
“Ook Arjen Robben is zijn internationale topcarrière ooit begonnen bij FC Groningen. Het is daarom een geweldige eer voor ons dat hij komende zaterdag (13 oktober – red.) de officiële openingshandeling wil verrichten van het TopsportZorgCentrum. Bij die gelegenheid zal Robben de naam van het fonkelnieuwe gebouw aan de A7 op Sportpark Corpus den Hoorn gaan onthullen. Met de volledige ingebruikname later dit jaar gaat een langgekoesterde wens van de club in vervulling: alle teams van FC Groningen op één locatie binnen de stadsgrenzen onder één dak. We kijken er enorm naar uit!”
 
“Bij de officiële opening van het TopsportZorgCentrum zijn vertegenwoordigers van de diverse supportersgeledingen uitgenodigd en een afvaardiging van het businessclub-bestuur. Exclusief voor vijfjaarkaarthouders organiseren wij binnenkort een rondleiding door het TopsportZorgCentrum en bovendien houden wij nog dit jaar een Open Huis voor alle supporters en belangstellenden, waarbij een blik kan worden geworpen in dit prachtige nieuwe pand.”
 
Nieuwe scout
“Tot slot kunnen wij melden dat we Dirk Jan Derksen toevoegen aan ons scoutingsapparaat. De 46-jarige voormalige spits was tot afgelopen zomer als hoofdscout werkzaam voor Roda JC Kerkrade en verrichtte daarna scoutingswerkzaamheden voor Ajax in de regio Limburg, waar Derksen woont, en het grensgebied van België en Duitsland.”
 
“We zijn heel blij met de komst van Derksen, die circa vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal speelde en daarin meer dan 150 doelpunten maakte. Hij voetbalde onder meer voor de vier profclubs in Limburg, bij FC Den Bosch, Zwolle, Emmen en Cambuur Leeuwarden. Derksen heeft door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd in binnen- en buitenland.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws