Dinsdag bij Achilles tegen Emmen

13 juli 2009

FC Groningen speelt dinsdagavond op Sportpark Marsdijk te Assen de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2009/2010. FC Emmen is vanaf 19.00 uur tegenstander op het veld van Achilles 1894.

Voor FC Groningen loopt de voorbereiding redelijk vlekkeloos. Op Marcus Berg na is de groep nu compleet en op Andreas Granqvist (enkel) en de revaliderende Petter Andersson (knie) na is de groep volledig fit. Na twee eenvoudigde zeges op amateurcombinaties was er een 2-2 gelijkspel tegen het Deense Bröndby IF voor de mannen van trainer Ron Jans. Afgelopen vrijdag werd daar een prima 3-0 zege op provinciegenoot BV Veendam aan toegevoegd. Na Emmen oefent Groningen vrijdag nog in Haren tegen FC Dordrecht en sluit het de voorbereiding af in Piraeus tegen het Griekse Olympiacos FCP.

FC Emmen startte een week later dan FC Groningen omdat ook de Jupiler League een week later aanvangt. De Drenten beginnen op 7 augustus met een pittige thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal. In de voorbereiding werd tot dusver twee keer geoefend. Bargeres werd met 12-0 aan de kant geschoven en afgelopen vrijdag was er een verrassende zege op de Turkse middenmoter Büyüksehir: 2-0. Voor de ploeg van oud-FC'er Harry Sinkgraven is het duel met FC Groningen de derde krachtmeting in de voorbereiding. In de selectie - waarin liefst dertien spelers van SC Heerenveen zijn opgenomen - is nog één bekende naam te bespeuren. Die van Steven de Blok, oud-jeugdspeler van FC Groningen.

Routebeschrijving naar Sportpark Marsdijk, Martin Luther Kingweg 11, 9403 PA te Assen: neem de A28 vanaf Groningen richting Assen en neem na 22 km afslag 34 (Assen-Noord). Neem na 400 m de eerste afslag op de rotonde (Peelo) richting Assen-Noord. Ga na 1,4 km linksaf de Martin Luther Kingweg op.

Laatste nieuws