string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Deze week staat bol van de maatschappelijke activiteiten.

Dinsdag 20 april 2010 om 14:32

In de 277ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren uitwedstrijd tegen PSV, kijkt hij vooruit naar de slotdag van de reguliere competitie en benoemt hij de vele activiteiten die deze week rond de club plaatsvinden.

“In een matige wedstrijd tegen PSV hebben we ons na 33 speelronden in de Eredivisie nog niet definitief weten te plaatsen voor de play-offs. Als we kijken waar we dit seizoen vandaan komen, is het al een hele prestaties als we ons in het linkerrijtje vestigen, maar we hadden na afgelopen zondag graag al de kaartverkoop willen opstarten voor de play-offs. Nu die nog niet zijn veiliggesteld, zullen we moeten wachten tot na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, op zondag 2 mei. Komend weekend is er geen competitievoetbal in verband met de bekerfinale. In eigen huis maakt winst tegen Sparta aan alle onzekerheid een einde. Met NAC Breda en Roda JC strijden we om de laatste twee plaatsen voor deelname aan de play-offs, waarin een Europees ticket te verdienen is.”
Kaarten
“Voor dit spannende slotduel – met dus nog grote belangen op het spel – zijn nog kaarten verkrijgbaar. Na de wedstrijd zullen wij, ongeacht het resultaat, tevens officieel afscheid nemen van vertrekkende spelers en het afzwaaiende trainersduo Ron Jans en Raymond Libregts. Voorafgaande aan de wedstrijd zal de door de supporters gekozen C1000 Speler van het Jaar, Andreas Granqvist, worden gehuldigd. Wij rekenen op een bijzondere en mooie middag in een sfeervolle en uitverkochte Euroborg. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.”
‘Niemand Buitenspel’
“Deze week staat bol van de activiteiten, veelal met een maatschappelijk karakter. Zo zal trainer Ron Jans morgenmiddag (woensdag – red.) met twee spelers in het perscentrum in Euroborg een presentatie verzorgen voor vier groepen van de campagne ‘Niemand Buitenspel’. Ongeveer 55 personen zullen hierbij aanwezig zijn. Doel van dit unieke werkgelegenheidsproject is om werkzoekende jongeren in Stad en Ommeland te helpen bij het vinden van een baan of leerwerkplek in de vorm van een stage. Hiervoor worden onder meer de vele contacten van FC Groningen aangewend.”
“Morgenmiddag wordt in Euroborg een rondleiding gegeven aan 66 mindervalide personen van de Rolly-Side. Hier zullen ook spelers van de eerste selectie bij betrokken worden. En ’s avonds is er voor maar liefst 500 vrijwilligers van de club en hun familieleden eveneens een rondleiding in het stadion.”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red.) worden ongeveer twintig prijswinnaars van een Albert Heijn-actie ontvangen in de Fanshop en hebben zij een meet and greet met Fredrik Stenman, Nicklas Pedersen en Sepp De Roover. Daarna krijgt het gezelschap nog een rondleiding door Euroborg.”
“Morgenmiddag vindt er voor de leden van de ABN AMRO Business Corner een clublunch plaats en verzorgen Oluwafemi Ajilore, Luciano da Silva en Frank Olijve vanaf 17.30 uur een clinic bij voetbalvereniging Viboa in Winsum, onder leiding van onder andere coördinator Egge Knol.”
Lezing
“Ondergetekende geeft morgenavond (woensdag – red.) een lezing aan de leden van de Heren van Bunne in ’t Huys van Bunne. De Heren van Bunne is een ondernemers-netwerk van ongeveer 45 personen, allemaal afkomstig uit de omgeving Groningen-Haren-Eelde-Paterswolde-Vries-Tynaarlo-Bunne-Peize-Roden-Leek en Oosterwolde. Doel van de ondernemersclub en de bijeenkomst is de banden tussen de regionale ondernemers te versterken.”
G-toernooi
“Donderdagmiddag wordt voor de zevende keer het G-Toernooi van FC Groningen gehouden. In samenwerking met FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa College zal er door negen teams worden gestreden om de FNV-Bouw bokaal. Het voetbalfeest vindt evenals vorig jaar plaats op de velden van VV Glimmen, op sportpark de Groenenberg. De opening van het toernooi is om 13.30 uur. De wedstrijden beginnen vanaf 14.00 uur en de finale is gepland om 16.00 uur. Staf en eerste selectie van FC Groningen zullen bij dit toernooi de deelnemende teams begeleiden.”
Golfdag
“Donderdag wordt ook de jaarlijkse Hattrick’s Club Golfdag georganiseerd, bij de Drentsche Golf & Country Club te Zeijerveen, nabij Assen. Het programma is onderverdeeld in drie groepen, te weten: wedstrijddeelnemers, clinicdeelnemers en voor de meer ervaren clinicdeelnemers een korte golfwedstrijd, genaamd shortgolf.”
Congres
“Donderdagochtend zal ondergetekende in Het Kasteel in Groningen een lezing verzorgen voor de opleiding communicatie- en informatiewetenschappen aan de RUG over imago-communicatie. Tijdens dit congres zal ik ingaan op het imago van FC Groningen en hoe dit beeld van de club de afgelopen jaren is verbeterd. Later in de middag zal ik een inleidende presentatie geven voor een vergadering van zorgpartijen in een van de skyboxen van Euroborg.”
Grote Junior Club dag
“Zondag organiseert de FC Groningen Junior Club een grote speeldag. Tussen 13.00 en 15.30 uur kunnen leden met hun vriendjes of vriendinnetjes langskomen in het sportcentrum Kardinge. Op deze dag wordt de verjaardag van mascotte Groby gevierd en naast een spetterend optreden van de populaire groep HIT! kunnen de kinderen zich vermaken op diverse springkussens, is er gratis popcorn en suikerspin, zijn er diverse acts en lopen er clowns rond voor het nodige vermaak.
“Voor de liefhebbers geeft Voetbalschool Noord clinics en kun je een stormbaan beklimmen. Tevens is er een kinderkartbaan en zijn er vertegenwoordigers van Voetbal International en MustSee aanwezig. Ook is er gedacht aan de jongste leden van de Junior Club. Voor hen zijn er speciale springkussens. Kaarten voor het feest zijn te koop bij de Supportersbalie van FC Groningen in Euroborg. Voor meer informatie kun je kijken op de website van de Junior Club.”
Musical
“Maandagavond is  exclusief voor de leden van de Hattrick’s Club de Stadsschouwburg in Groningen afgehuurd voor de musical ‘Vrouw Holland’. Er is plaats voor zo’n 650 relaties van FC Groningen.”
“We besluiten deze lange nieuwsbrief met de mededeling dat deze week weer een uitgave van het FC Groningen Journaal seizoen 2009/2010 is verschenen. Deze keer zijn er liefst zes verschillende edities, met verspreiding in de provincie Groningen en een deel van Drenthe. De totale oplage is maar liefst 315.000 exemplaren! Voor het eind van de maand zal deze krant nummer 5 van het seizoen ook online op deze website te lezen zijn.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard