string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Deze week is Groningen dé finalestad’.

Dinsdag 13 mei 2014 om 14:22

In de 478ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de halve finales van de play-offs en kijkt hij vooral vooruit naar de finale tegen AZ, met als inzet een Europees voetbalticket.

“We hebben in de halve finales van de play-offs tegen Vitesse een uitstekende prestatie geleverd. Op een zeer volwassen manier heeft de ploeg er over twee wedstrijden geen misverstand over laten bestaan wie in de dubbele ontmoeting tussen FC Groningen en Vitesse het beste team was. Naast het spelen op een resultaat – dat wat telt als het om een prijs gaat en dat is voor ons het behalen van Europees voetbal – hebben we met name in Arnhem laten zien ook goed te kunnen voetballen. Het geeft ons veel vertrouwen voor de finale tegen AZ.”
Thuisvoordeel
“Omdat wij op de ranglijst met een zevende plaats als hoogste van de twee ploegen zijn geëindigd, hebben wij in het tweeluik met AZ het thuisvoordeel tijdens de beslissende wedstrijd op zondag. Dat dit overigens geen enkele garantie geeft, blijkt wel uit het feit dat tijdens de halve finales de ploegen die met een uitwedstrijd eindigden, doordrongen tot de finale. Nu starten wij op donderdagavond om 20.45 uur in Alkmaar en de ploeg zal daarbij gesteund worden door een nagenoeg vol uitvak met circa zevenhonderd FC Groningen-supporters. Voor de FanTour naar Alkmaar zijn nog kaarten beschikbaar.”
Kaartverkoop
“De kaartverkoop voor het thuisduel met AZ, zondagmiddag om 16.30 uur in Euroborg, loopt storm. Vanaf vandaag (dinsdag – red.) kunnen (Seizoen)ClubCard-houders vier (extra) kaarten kopen voor 15 euro per stuk. Voor alle beschikbare plekken in Euroborg geldt voor het publieke segment dezelfde prijs. Je merkt aan alles en iedereen dat niemand de finale van zondag in Euroborg wil missen. Het wordt hoe dan ook een wedstrijd waar je bij wilt zijn en om later van te kunnen zeggen dat je er bij was. De sfeer in Stad en Ommeland is geweldig. Eens te meer blijkt maar weer eens hoe de club leeft.”
Arbitrage
“Bij beide play-offwedstrijden wil ook de KNVB niets aan het toeval overlaten en zal de arbitrage uit zes mensen bestaan. Buiten de scheidsrechter, zijn twee assistenten langs de lijn en de vierde man tussen beide dug-outs, zullen achter beide doelen een vijfde en zesde official assisteren. Dit betekent voor de wedstrijd in Euroborg dat voor de Tonny van Leeuwen Tribune en de Koeman Tribune een assistent zal staan ter ondersteuning van WK-scheidsrechter Björn Kuipers, die tevens is aangesteld voor de Champions League finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid op zaterdag 24 mei in Lissabon.”
Groot feest
“Dit is dus een nieuwe situatie, die we niet eerder in Euroborg hebben gehad. Begin maart hebben wij onder meer via deze website reeds onze bezorgdheid uitgesproken over de vele voorwerpen, die regelmatig op en richting het veld worden gegooid. Wij hebben toen in samenspraak met afgevaardigden van diverse supportersgroeperingen aangekondigd incidenten als deze nog strenger en dadergericht aan te pakken. Wij vertrouwen erop dat al onze supporters er zondag bij de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen in Euroborg een groot feest van willen maken en dat we gevrijwaard blijven van ongewenste incidenten als het gooien van voorwerpen op en richting het veld.”
Seizoenkaart
“Naast de play-offkoorts is dit tevens de laatste week waarin de seizoenkaart 2014/2015 kan worden verlengd. Met een verlenging behouden kaarthouders ook voor volgend seizoen hun eigen vertrouwde vaste plek in Euroborg en hebben zij diverse voordelen. Eén daarvan is het bijwonen van de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en Aston Villa op zaterdag 2 augustus.”
Topsportfinales
“Ook onze collega-topsportclub GasTerra Flames is doorgedrongen tot de finale. Zij spelen in een serie van maximaal zeven wedstrijden om de nationale basketbaltitel en beginnen vanavond (dinsdag – red.) met hun eerste thuiswedstrijd tegen Den Bosch. Een grote groep spelers van FC Groningen zal vanavond in MartiniPlaza aanwezig zijn bij deze basketbalwedstrijd. Deze week zijn er play-offfinales met Groningse ploegen op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. We kunnen dus met recht stellen dat Groningen deze week het middelpunt is van topsportfinales. Meepraten over de play-offs kan onder meer via Twitter #groningenfinalestad.”
Activiteiten
“Hoewel de aandacht binnen de club deze week nagenoeg volledig ligt op de finale van de play-offs, zijn er ook nog diverse andere activiteiten. Zo zal ondergetekende vanavond (dinsdag – red.) een lezing verzorgen tijdens de sponsor- en vrijwilligersavond van V.V. Gieterveen en donderdagmiddag lever ik een bijdrage aan de burgemeestersdag voor de Groninger burgemeesters in Euroborg. Ik zal dan op verzoek van Commissaris van de Koning Max van den Berg iets vertellen over de inbreng van FC Groningen in onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard