string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Deze week dubbel voetbalprogramma’.

Dinsdag 24 september 2013 om 13:51

In de 447ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, kijkt hij vooruit naar uitduel met FC Twente en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen zaterdag in eigen huis een mooie, ruime overwinning weten te boeken op RKC Waalwijk. Hoewel er op het spel best nog het een en ander valt aan te merken, zeggen de droge cijfers ons ook dat we er met 11 punten op de ranglijst goed voor staan en we met 17 gescoorde doelpunten tot de productiefste ploegen in de Eredivisie behoren. Dat de 4-1 zege op RKC wellicht wat geflatteerd was, neemt niet weg dat de overwinning dik verdiend was en het publiek toch met een goed gevoel huiswaarts keerde. Al met al kunnen we dan ook spreken van een geslaagde avond in Euroborg.”
Dubbel programma
“Deze week is er een dubbel programma. Morgen (woensdag – red.) spelen we om 17.00 uur de bekerwedstrijd tegen Zondag Topklasser AFC in Amsterdam. AFC is opgericht op 18 januari 1895 en is de oudste voetbalvereniging van Amsterdam. Zondagmiddag wacht ons in competitieverband vanaf 16.30 uur een pittige uitwedstrijd tegen FC Twente. We hopen in de Grolsch Veste – net als bij de uitwedstrijden tegen Cambuur en Go Ahead Eagles – weer op een grote aanhang in het gastenvak.”
Bijeenkomst
“Gisteravond (maandag – red.) is tijdens een speciale bijeenkomst in Euroborg de tweede versie van dé gids voor het amateurvoetbal in Noord-Nederland gepresenteerd: ‘Trots op het Noorden’. Alle 187 deelnemers aan het Amateurconvenant FC Groningen zijn in deze presentatiegids opgenomen en waren uitgenodigd voor de symbolische aftrap van het nieuwe seizoen. Op deze informatieavond kwamen zo’n 130 vertegenwoordigers van 44 verschillende amateurclubs af.”
“Waar het Amateurconvenant in 2012 veel aandacht heeft besteed aan haar naamsbekendheid, wil het in 2013 vooral inspelen op de behoeften van de amateurclubs. Daarnaast stimuleren wij kennisdeling tussen de clubs onderling. Er valt immers veel van elkaar te leren en veel amateurclubs lopen tegen vergelijkbare zaken aan. In Euroborg is een toelichting gegeven op de kansen van het Amateurconvenant voor zowel het bestuur van de vereniging als de vrijwilligers en de leden van de amateurclubs, zodat zij optimaal kunnen profiteren van de samenwerking binnen het convenant.”
Gastsupporters
“Een delegatie van FC Groningen is morgen (woensdag – red.) aanwezig bij een bijeenkomst van de KNVB in Zeist over gastsupporters. Tijdens dit overleg worden alle facetten bekeken en besproken waarmee supporters, die een uitwedstrijd bezoeken, te maken hebben. Denk daarbij aan de prijs, service, faciliteiten en klantvriendelijkheid.”
Gastspreker
“Donderdagmiddag zal ondergetekende gastspreker zijn tijdens een conferentie van POLRAD over de kracht van het rolmodel. Het project POLarisatie en RADicalisering is in april van dit jaar gestart en heeft als doel een programma te ontwikkelen dat polarisatie en radicalisering onder burgers tegen gaat. Bij de ontwikkeling maakt POLRAD gebruik van de kracht van lokale rolmodellen, afkomstig uit heel Nederland. Donderdag wordt in Euroborg onder de titel ‘de X-factor van het rolmodel’ een conferentie gehouden en ik zal daarbij een lezing verzorgen over hoe de branche betaald voetbal omgaat met polarisatie en radicalisering.”
Investeerders
“Donderdagavond ontvangen wij onze investeerders in Euroborg. Zoals te doen gebruikelijk informeren wij hen over het afgelopen transferwindow – dat op 2 september sloot – en de consequenties, die de transferzaken van afgelopen zomer mogelijk hebben gehad voor hun participatie. Daarnaast praten we de deelnemers aan het Spelersobligatiefonds bij over de reguliere gang van zaken bij de club.”
Spijkers met Koppen
“Met de mededeling dat ik zaterdagmiddag tussen 12.15 uur en 13.15 uur in de Oosterpoort te gast ben bij het live VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen op Radio2, gepresenteerd door Felix Meurders en Dolf Jansen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard