string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Deelname aan Fan Onderzoek gevraagd’.

Dinsdag 20 november 2012 om 14:32

In de 406de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het gelijkspel tegen AZ, gaat hij in op de situatie van Filip Kostic en kijkt hij vooruit naar de aanstaande uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk en diverse andere actuele zaken.

“Afgelopen zaterdag hebben we in Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ. Het behaalde punt brengt het totaal nu op 15 en voorlopig een elfde plek op de ranglijst. De komende twee wedstrijden treffen we ploegen die net iets boven ons staan in de Eredivisie. Op 2 december ontvangen we Heracles Almelo in Euroborg en aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij RKC in Waalwijk. Beide keren dus wedstrijden tegen directe concurrenten.”
Aandacht
“Het zal weinigen zijn ontgaan dat er afgelopen zaterdag een interview in het Dagblad van het Noorden heeft gestaan met Filip Kostic. Bij het lezen van het artikel zou je de indruk kunnen krijgen dat wij deze speler links laten liggen, maar we zouden wel gek zijn als dat het geval zou zijn. Elke speler krijgt bij ons de aandacht die hij nodig heeft. In het geval van Kostic zelfs meer dan welke andere speler ook.”
“Bij het aantrekken van Kostic, in het paasweekeinde van dit jaar, constateerden wij meteen een taalbarrière. Wij hebben hem toen direct op het hart gedrukt de Engelse taal te gaan leren in de drieëneenhalve maand voordat hij naar Groningen zou komen. Kostic kon zich niet verstaanbaar maken in het Engelse, laat staan de Nederlandse taal. Het is niet bepaald professioneel, dat hij dit dringende advies niet ter harte heeft genomen.”
Begeleiding
“Kostic volgt sinds zijn komst bij FC Groningen de reguliere Nederlandse lessen bij onze leraar, die we alle buitenlandse spelers aanbieden. Daarnaast heeft Kostic van ons een persoonlijke Servisch-talige begeleider toegewezen gekregen – op wie hij dag en nacht een beroep kan doen – voor de dagelijkse dingen, zoals verzekeringskwesties en bankzaken.”
“Ook krijgt Kostic – naast de groepstrainingen op het trainingsveld – individuele aandacht en begeleiding van voormalig linksbuiten, international en oud-FC-speler en huidig jeugdtrainer Peter Hoekstra. Daarnaast staat teammanager Bas Roorda ook altijd voor Kostic klaar. Kortom: onze inspanningen mogen duidelijk zijn, het is absoluut niet zo dat wij deze jongen aan zijn lot overlaten.”
“Wij hadden het dan ook op prijs gesteld als de betreffende journalist bij het interview – waarbij helaas de persoonlijke begeleider van Kostic niet aanwezig was – het journalistieke principe van ‘hoor en wederhoor’ had toegepast. Met het artikel zoals dit nu tot stand is gekomen, zijn wij als club niet gelukkig.”
Toekomst
“De belangrijkste vraag is echter hoe wij als club hier nu verder mee omgaan. Mensen in onze organisatie mogen fouten maken en zeker spelers van 20 jaar. Van disciplinaire maatregelen is dan ook zeker geen sprake. We zullen vanzelfsprekend een gesprek met Kostic voeren, waarbij behalve de speler ook zijn persoonlijk begeleider, technisch manager Henk Veldmate en teammanager Bas Roorda aanwezig zullen zijn. De insteek van het gesprek is gezamenlijk er voor te zorgen dat Filip Kostic zal slagen bij FC Groningen. Daarin hebben wij nog steeds alle vertrouwen.”
Kaartverkoop
“De kaartverkoop voor de resterende drie thuiswedstrijden in 2012 is in volle gang. Voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag 2 december is inmiddels de vrije verkoop gestart. De verkoop voor Groningen-VVV van zaterdag 15 december loopt voor (Seizoen)ClubCard-houders. Voor het bekerduel met Ajax op 20 december hebben seizoenkaarthouders tot en met aanstaande donderdag de tijd om hun eigen plek te reserveren voor 10 euro.”
Onderzoek
“Graag willen wij de aandacht vestigen op het jaarlijkse Fan Onderzoek van de voetbalbond KNVB. Dit onderzoek wordt gehouden onder enkele tienduizenden fans van de clubs in de Eredivisie en Jupiler League. Ook voor FC Groningen is het van groot belang te weten hoe de supporters de wedstrijden beleven en hoe zij bijvoorbeeld bepaalde diensten van de club waarderen. Wij vragen dan ook van iedere fan 15 minuten tijd om de online enquête in te vullen op http://www.fanonderzoek.nl/.”
Shirtkeuze
“Een ander onderwerp waarover we graag de mening van onze fans horen, is de vormgeving van het tenue van 2013/2014. Sinds zondag is het via deze website mogelijk te stemmen op onder meer de favoriete kleur van het nieuwe uittenue. Inmiddels hebben al zo’n 2.000 mensen van de link onderaan deze nieuwsbrief gebruik gemaakt en hebben we bovendien veel positieve reacties mogen ontvangen dat we deze keuzemogelijkheid – net als vorig seizoen – aan onze supporters voorleggen. De stemming voor de shirts sluit vrijdagmiddag om 16.00 uur. Dinsdag 27 november zal de uitslag via deze website kenbaar worden gemaakt.”
Nevland
“Afgelopen zondag beëindigde Erik Nevland zijn actieve loopbaan in Stavanger. Enkele tientallen FC-fans waren hierbij in het Viking Stadion aanwezig. Wij hebben begrepen dat het een geweldige ontroerende happening is geweest. Uiteraard heeft de clubleiding nog altijd contact met Nevland. We zullen hem in de toekomst zeker een keer uitnodigen in Euroborg om hem ook hier op gepaste wijze in de bloemetjes te zetten.”
Beloften
“Vanavond (dinsdag – red.) speelt Jong FC Groningen in de Beloftencompetitie de thuiswedstrijd tegen Jong NEC/FC Oss. Het duel begint om 18.30 uur en wordt gespeeld op het hoofdveld van Corpus den Hoorn. Bij winst kan de ploeg stijgen naar de tweede plek op de ranglijst. De toegang is gratis.”
“Morgen (woensdag – red.) vertrekt ondergetekende samen met een afvaardiging van de commerciële afdeling en deelnemers aan ons investeringsfonds naar Engeland. Het gezelschap van zo’n honderd personen zal afreizen naar Liverpool. Wij zullen daar tijdens deze driedaagse trip onder meer de wedstrijd Liverpool FC – Young Boys in de Europa League bijwonen. Ook is het de bedoeling dat oud-FC’er Luis Suárez woensdagavond aansluit bij het diner. Via het Twitter-account van Organisatiebureau FC Groningen (www.twitter.com/orgbureau_fcg) is deze reis te volgen.”
Sinterklaas
“Morgen (woensdag – red.) zullen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten een bezoek brengen aan Euroborg. Ruim 250 leden van de Junior Club en kinderen van onze sponsors en personeelsleden zullen aanwezig zijn bij het sinterklaasfeest, dat in het teken staat van een Pieten Persconferentie. Het bezoek van de Sint vindt plaats in de ABN Amro Business Corner. Deze activiteit van de FC Groningen Junior Club is inmiddels helemaal volgeboekt.”
“Woensdagavond zal een delegatie van de spelersgroep van FC Groningen in het Menzis-gebouw op het Europapark aanwezig zijn bij de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van de Rolly-Side.”
Verdediging
“Volgende week maandag, 26 november, zal onze sportwetenschapper Wouter Frencken zijn proefschrift in het openbaar verdedigen en daarmee promoveren tot doctor in de Medische Wetenschappen. In zijn onderzoek is tactiek meetbaar gemaakt en zijn tactische kenmerken van kleine partijtjes en echte wedstrijden geanalyseerd. Wij wensen hem veel succes bij de verdediging.”
“Maandagavond is er een speciale bijeenkomst voor bestuursleden en coördinatoren van clubs aangesloten bij het Amateurconvenant van FC Groningen. Tijdens deze bijeenkomst komt onder andere teamanager Bas Roorda aan het woord over het spelen van oefenwedstrijden tegen het eerste elftal van FC Groningen in de zomer van 2013.”
Vacatures
“Binnen onze organisatie zijn we momenteel druk doende invulling te geven aan diverse vacatures. We zijn op zoek naar een nieuwe veiligheids- en publiekscoördinator, een marketeer, een personeelsfunctionaris, een medewerker Junior Club en een tweetal verkopers binnendienst bij FC Groningen Media. Inmiddels hebben al diverse gespreksronden plaatsgevonden voor de genoemde functies. Geïnteresseerde verkopers binnendienst kunnen zich nog melden via onderstaande link.”
“Tot slot een mededeling over onze Klankbordgroep. Niels Hilboesen is namelijk verkozen tot de nieuwe vertegenwoordiger van de Tonny van Leeuwen Tribune. Hij is daarmee de opvolger van Henk Dikboom in dit orgaan, dat viermaal per jaar bijeenkomt en gevraagd en ongevraagd signalen van de supporters doorsluist richting de clubleiding.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard