Debuut Van de Looi aanstaande tegen Willem II

19 januari 2018

FC Groningen hervat zondagmiddag 21 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen Willem II. In Tilburg staat Tom van de Looi voor zijn debuut in de Eredivisie. Nota bene in de wedstrijd tegen de ploeg waar zijn vader Erwin trainer is. Bij FC Groningen zijn Kevin Begois en Ajdin Hrustic afwezig.

Tijdens het trainingskamp speelde FC Groningen twee oefenduels en werd tweemaal verloren. Trainer Ernest Faber hechtte echter niet veel waarde aan de resultaten: “Ik snap dat de uitslagen misschien niet tot tevredenheid stemmen, maar we hebben wel kansen gehad. We houden dan ook graag vast aan de goede dingen die we gezien hebben.”

Trainer Faber heeft zondagmiddag niet de beschikking over doelman Kevin Begois die kampt met knieklachten. Ajdin Hrustic is ook nog niet inzetbaar. Hij sluit volgende week weer aan bij FC Groningen nadat hij drie wedstrijden met Jong Australië speelde in China. De inzetbaarheid van Mimoun Mahi vormt nog een vraagteken. De aanvaller heeft last van een kuit. Kasper Larsen gaat zaterdagmiddag meespelen met FC Groningen onder-23.

In vergelijking met de opstelling in de laatste thuiswedstrijd van 2017, tegen Sparta, ontbreken Oussama Idrissi (transfer naar AZ) en Mimoun Mahi (kuitklachten). Ritsu Doan keert naar verwachting terug in de startopstelling. “We zullen het vertrek van Oussama Idrissi intern oplossen en zullen daarin nieuw elan moeten zien te vinden.”

Zondag is Willem II de tegenstander. “Als we omhoog willen blijven kijken dan zullen we zondag een resultaat moeten neerzetten,” aldus Faber. “Ze spelen vanuit een defensieve organisatie en het is zaak om niet veel weg te geven en zuinig te zijn in balbezit. Wij zullen bovendien effectief met onze eigen kansen moeten omgaan. In de oefenwedstrijden hebben we gezien dat we beschikken over veel diepgang.”

Het aanstaande debuut van Tom van de Looi zal zeer bijzonder zijn voor de Rodenaar, die aantreedt tegen zijn vader Erwin. “Hij heeft goede dingen laten zien op de trainingen. Heeft er alles voor over en raakt niet in de war als hij een foutje maakt. Diverse jonge talenten dienen zich aan, behalve in het voetbal ook in houding en gedrag. Tom is goed coachbaar en kan goed vanuit zijn taak spelen, is weerbaar en leert snel. Hij heeft er hard voor gewerkt en verdient een plekje in de basis.”

Laatste nieuws