string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Debuut Tadic, Koeman en Koeman, Engelse club voor Holla.

Maandag 18 augustus 2014 om 10:27

FC Groningen won afgelopen weekend de eerste thuiswedstrijd van de competitie. De Trots van het Noorden versloeg Heracles Almelo in Euroborg met 3-1. Ook ‘Buiten Euroborg’ kwamen verschillende ex-FC Groningen spelers in actie.

Veel ogen waren dit weekend gericht op de Engelse velden waar een nieuw seizoen in de Premier League van start ging. Dat gebeurde voor verschillende oud-FC’ers met wisselend succes. Het Aston Villa van Leandro Bacuna won met 1-0 uit bij Stoke City. Bacuna moest het in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen doen met een invalbeurt van ongeveer tien minuten bij de ploeg die in de voorbereiding nog met 4-1 werd verslagen door FC Groningen.
Tadic
Dusan Tadic stond in de basisopstelling van Southampton dat het op Anfield opnam tegen Liverpool. De ploeg van de debuterende trainers Ronald en Erwin Koeman verloor met 2-1. Tadic stond aan de basis van het doelpunt van The Saints met een assist. Iets noordelijker won Virgil van Dijk met Celtic gemakkelijk in de Schotse Premier League van Dundee United. Het werd, in eigen huis, maar liefst 6-1 voor de Schotse kampioen.

Tevens was er dit weekend transfernieuws te melden uit Groot-Britannië. Danny Holla tekende een driejarig contract bij Brighton & Hove Albion F.C. dat uitkomt in de Championship, het één-na-hoogste niveau in Engeland. Hij zag zijn nieuwe ploeg met 1-0 verliezen bij Birmingham City. Ook zien we een voormalig FC-speler terugkeren op de Nederlandse velden. Spits Jack Tuyp wordt door zijn Hongaarse club Ferencváros voor een jaar verhuurd aan Helmond Sport.
Duitsland
Bij onze buren in Duitsland is het bekertoernooi dit weekend begonnen. Filip Kostic, zondag nog in Euroborg om afscheid te nemen van het Groningse publiek, stond een dag eerder in de basisopstelling van zijn nieuwe ploeg VfB Stuttgart. Kostic werd na 62 minuten gewisseld en zag dat zijn team met 2-0 onderuit ging tegen VfL Bochum.
Ook Tim Matavz kwam niet verder in het bekertoernooi. De spits stond in de basis bij FC Augsburg, maar kon niet voorkomen dat het met 1-0 verloor bij 1FC Magdeburg. Arjen Robben zag vanaf de bank dat Bayern München wel won. In Münster werd Preußen Münster met 4-1 verslagen. De eretreffer van de ploeg uit de derde liga was afkomstig van Rogier Krohne. De aanvaller, die de jeugdopleiding van FC Groningen doorliep en tot vier wedstrijden in het eerste kwam, scoorde in de slotfase uit een strafschop. 
In de nieuwe rubriek ‘Buiten Euroborg’ wordt na ieder speelweekend gekeken naar het belangrijkste nieuws rondom of de verrichtingen van oud-FC’ers bij hun huidige club.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’