string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Debuut Sørloth; Burnet, Mahi en Islamovic afwezig.

Vrijdag 15 januari 2016 om 14:24

FC Groningen hervat zondagmiddag in Euroborg de competitie met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Trots van het Noorden versterkte zich deze transferwindow met de Noorse spits Alexander Sørloth, die tegen de Domstedelingen zijn debuut zal maken. Trainer Erwin van de Looi mist bij de hervatting in de Eredivisie verdediger Lorenzo Burnet en de aanvallers Mimoun Mahi en Dino Islamovic.

De startopstelling heeft de oefenmeester al wel in het hoofd zitten, maar hield dit tijdens het wekelijkse perspraatje nog even onder de pet. Wel verklapte Van de Looi dat Sørloth in de basis gaat starten. “We hebben nog twee trainingen te gaan, maar ijs en weder dienende gaat hij beginnen,” aldus Van de Looi.
 
Tijd geven
De Noor begroette twee weken geleden zijn nieuwe teamgenoten voor het eerst en maakte in zijn eerste weken een goede indruk op de staf en de groep. “Hij bevalt prima, maar we moeten wel een beetje de druk wegnemen. De eerste indrukken zijn positief, maar Alexander is nog erg jong en geef hem de tijd om ook te wennen. Misschien heeft hij dat helemaal nodig, maar geef hem de tijd.”
 
Van de Looi kan tegen FC Utrecht niet beschikken over verdediger Lorenzo Burnet en de aanvallers Mimoun Mahi en Dino Islamovic. Het drietal is geblesseerd. “Burnet is donderdag uit de training gestapt met last van zijn heup en onderrug. Het lijkt niet heel zwaar, maar hij had er gisteren te veel last van om mee door te gaan en Burnet zal er zondag niet bij zijn.”
 
Nieuwe blessure
Ook clubtopscorer Mahi is zondag niet inzetbaar. “Mimoun heeft voor de winterstop in de wedstrijd tegen Roda JC een vervelende tik op zijn bovenbeen gekregen. Hij kreeg een knietje op zijn spier en daardoor blijft dat gevoelig. We hopen dat hij snel weer inzetbaar is.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard