string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Debuut arbiter Van de Graaf bij duel van FC Groningen.

Woensdag 21 januari 2015 om 11:36

Scheidsrechter Edwin van de Graaf fluit zondagmiddag voor het eerst een officiële wedstrijd van FC Groningen. De 31-jarige arbiter uit Voorburg staat in Euroborg voor zijn vijfde optreden in de Eredivisie.

FC Groningen trapt zondagmiddag om 14.30 uur af tegen FC Utrecht. Van de Graaf maakte tijdens de allerlaatste competitieronde van vorig seizoen zijn debuut in de Eredivisie. Hij floot in Leeuwarden het competitietreffen tussen Cambuur en ADO Den Haag. Van de Graaf debuteerde in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard – AGOVV Apeldoorn op 4 september 2009.
Tot nu toe
Dit seizoen floot Van de Graaf tot nu toe vier Eredivisiewedstrijden, waarvan de laatste op 7 november 2014 ook een uitwedstrijd van FC Utrecht betrof. In Rotterdam eindigde dat duel met Excelsior in 2-2. Daarvoor hanteerde Van de Graaf op het hoogste niveau de fluit bij de wedstrijden sc Heerenveen – Excelsior (2-0), ADO Den Haag – Go Ahead Eagles (1-1) en Heracles Almelo – Willem II (1-3).
Tevens leidde Van de Graaf dit seizoen de bekerwedstrijden AFC – Excelsior en SV Urk tegen Ajax. In die beide gevallen was de uit spelende ploeg de winnaar.
In het nieuws
In augustus 2011 kwam Van de Graaf ongewild op opmerkelijke wijze in het nieuws toen hij na afloop van de wedstrijd FC Oss – Almere City FC (3-4) bij het verlaten van het veld opzettelijk werd aangereden door een bejaarde Oss-supporter op een scootmobiel.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard