string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Debutant, twee basisdebutanten en thuisdebutant tegen RKC.

Vrijdag 20 september 2013 om 15:14

Zaterdagavond in Euroborg zal William Ekong zijn officiële debuut maken voor FC Groningen. Ook Tom Hiariej en Género Zeefuik staan voor het eerst dit seizoen in de startopstelling. Krisztian Adorjan keert terug in de basiself na een schorsing van twee duels en speelt zijn eerste minuten in Euroborg.

Trainer Erwin van de Looi: “We vinden het als technische staf jammer dat we al zo vaak hebben moeten wisselen in de opstelling. Er zijn drie oorzaken voor. Zo zijn er ook deze keer weer twee spelers geschorst (Timo Letschert en Tjaronn Chery – red.). Daarnaast zijn er blessures (Rasmus Lindgren en David Texeira – red.) en zijn we ten derde soms niet tevreden over hoe bepaalde spelers het doen. We hopen zo snel mogelijk een vaster ingespeeld team te kunnen opstellen. We hebben uit de beschikbare spelers weer de beste combinatie gemaakt voor de basiself.”
Naast het genoemde kwartet afwezige spelers zijn Henk Bos en Nick Bakker niet inzetbaar door langdurige blessures en is Emil Johansson ziek. Nick van der Velden zal na een aantal duels in de spits nu als centrale middenvelder gaan spelen. “In de afgelopen vier wedstrijden vonden we Nick van der Velden onze beste man. Naast het feit dat hij kandidaat blijft voor de spits, hebben we voor de combinatie met Género Zeefuik gekozen. In de as van het team heeft Eric Botteghin het de afgelopen wedstrijden ook goed gedaan.”
In het centrum van de verdediging maakt William Ekong zijn opwachting. “We gaan altijd uit van onze eigen kracht, maar kijken ook naar de kwaliteiten van de tegenstander. RKC Waalwijk is net als Heerenveen een ploeg die het niet erg vindt om de bal niet te hebben. Ze zijn sterk in de omschakeling en hebben een sterke spits. Met Ekong hebben we zaterdag een snelle en atletische speler achterin staan.”
“Het is pas onze derde thuiswedstrijd. Mooi om weer eens thuis te spelen in Euroborg. We zijn nu nog ongeslagen in eigen huis en willen die reeks graag doorzetten. Het liefst weer met goed en dominant voetbal. Er gebeurt van alles in de wedstrijden, daar heeft met name het publiek geen klagen over. Maar er overkomen ons nog wel teveel zaken. Dat willen we graag omdraaien. We moeten morgen echt goed zijn om te winnen van RKC.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard