string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Roover en Femi beiden door naar Olympische kwartfinales.

Woensdag 13 augustus 2008 om 16:06

Sepp de Roover en Oluwafemi Ajilore hebben hun verblijf in China met tenminste drie dagen verlengd. België won woensdag van Nieuw-Zeeland (1-0) en Nigeria versloeg de Verenigde Staten (2-1). Nigeria treft zaterdag Ivoorkust en België neemt het op tegen Italië.

Nigeria speelde vrijwel de gehele wedstrijd tegen tien spelers, door een vroege rode kaart voor de Amerikanen. Zes minuten voor rust kwamen de Afrikanen op voorsprong. In de 79ste minuut werd het 2-0 voor Nigeria. Vijf minuten voor tijd werd Femi gewisseld. Even later maakte de Verenigde Staten nog 2-1, maar dat was ook de eindstand. Nigeria werd door het gelijkspel tegen Nederland en twee zeges poulewinnaar en treft Ivoorkust bij de beste acht.
België verloor de openingswedstrijd van Brazilië (0-1) en herstelde zich al tegen China (2-0). Tegen Nieuw-Zeeland kwamen de gehavende Belgen (zie commentaar van Sepp de Roover hieronder) opnieuw tot winst. Door een treffer van Thomas Vermaelen aan het begin van de tweede helft plaatsten de Belgen zich voor de kwartfinales, waarin Italië de tegenstander zal zijn.
E-mail Sepp de Roover
Dinsdag, voorafgaand aan het laatste groepsduel, ontvingen we een e-mail van Sepp De Roover uit China:
“We begonnen ons avontuur met een wedstrijd tegen Nederland, waarna we naar Peking vlogen om aansluitend onze tenten op te slaan in Yantai. Na een trainingskamp van een week vlogen we nu naar Zuid-Korea, Seoul. Ook daar speelden we een wedstrijd. Na ons gelijkspel tegen Jong Oranje was dit ons tweede gelijke spel. Zelf speelde ik alweer de eerste helft waarin het vrij behoorlijk liep.”
“Na die laatste oefenwedstrijd vlogen we naar Shenyang, waar het echte werk zou beginnen. Tegen Brazilië, met toch wel een vrij indrukwekkende ploeg. Ronaldinho, Rafinha, Marcelo, Anderson, Diego, Jo,.. noem maar op. Toen de wedstrijd eenmaal begon beten we ons, als underdog, stevig vast in onze tegenstander. Misschien iets te letterlijk aangezien we nog twee rode kaarten incasseerden. (volgens mij overigens onterecht) Uiteindelijk verloren we onze wedstrijd met 1 tegen 0. Al hielden we er een goed gevoel op na. We lagen tenslotte niet echt onder en er had meer ingezeten. Met Ronaldinho als persoonlijke tegenstander was het voor mij uiteraard ook een speciaal duel. Je speelt tenslotte niet elke week tegen een winnaar van de Gouden Bal. Dat liep overigens niet onaardig.”
“Ons laatste groepsduel in Shenyang was tegen het gastland, China. Een stadion gevuld met 60.000 dolle Aziaten. Gewend aan het klimaat en met een overdosis enthousiasme, bestreden ze ons. Ik moet zeggen, een zeer degelijke ploeg. Maar als Chinezen buiten de richtlijnen komen zoals, dan zijn ze kwetsbaar. Dat bleek ons grote voordeel en we wisten met 2-0 te winnen. Ook hier weer twee rode kaarten, hetzij dit keer voor de tegenstander. En ik maakte weer negentig minuten vol. Wat begint te wegen aangezien we telkens maar twee dagen rust hebben.”
“Morgen (woensdag – red.) staat de laatste groepswedstrijd voor de deur. Bij winst of gelijkspel kwalificeren we ons voor de kwartfinale. Dat zou voor het Belgische voetbal een hele opsteker zijn. Het wordt ons trouwens niet gemakkelijk gemaakt. We hebben al twee basisspelers verloren aan hun club dankzij de uitspraak van het CAS. En één blessure. Dus met alle overgebleven spelers zullen we er alles aan doen om in deze sauna stand te houden en zo ver mogelijk proberen te geraken.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard