string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Zij maakten de juiste keuzes, wij deden dat niet’.

Zondag 04 oktober 2015 om 17:10

FC Groningen ging in Arnhem met 5-0 onderuit tegen Vitesse. Hoewel de Trots van het Noorden goed aan de wedstrijd begon, liep het tegen de grootste nederlaag van dit seizoen aan. Aanvoerder Michael de Leeuw zag dat zijn ploeg de kansen niet afmaakte.

De Leeuw werd ongeveer een kwartier voor het einde naar de kant gehaald, maar mocht als aanvoerder direct na afloop zijn analyse geven voor de camera van FOX Sports Eredivisie. De aanvaller vond dat zijn ploeg goed startte, maar niet de juiste keuzes maakte.
“Ik denk dat we de eerste fase van de eerste helft goed speelden en ook kansen kregen, maar over de hele wedstrijd gezien maakten zij de juiste keuzes en dat deden wij niet,” aldus de aanvoerder. “De keuzes die we maakten voor de goal waren gewoon niet goed. Daarin moeten we wat slimmer zijn. Door de bal af te leggen of juist zelf te gaan. Uiteindelijk kozen we ervoor om andere dingen te doen en scoren we niet.”
Oud-FC’ er Evgeniy Levchenko, die als analist aan het veld stond, vroeg aan de aanvoerder in hoeverre vermoeidheid een rol speelde vanwege de wedstrijd van afgelopen donderdag in Braga. “Ik denk dat we tot aan de 3-0 kans maakten en kansen creëerden. Na de derde goal zie je dat we de wedstrijd van donderdag beginnen te voelen, maar tot aan de 3-0 speelden we gewoon goed mee. Doordat het 5-0 is geworden, lijkt het alsof we zijn afgedroogd, maar het eerste uur speelden we gewoon goed. Wij schieten drie keer op de lat en het geluk moet je dan een beetje mee hebben, want wij hadden ook wel minimaal twee goals verdiend.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’