string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Van beide kanten geen topwedstrijd’.

Zondag 06 december 2015 om 19:37

FC Groningen hield een punt over aan de reis naar Limburg. De wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade eindigde in 0-0 en daarmee was aanvoerder Michael de Leeuw niet tevreden. De aanvaller zag dat zijn ploeg weinig uitgespeelde kansen kreeg.

De Leeuw werd in de slotfase van het duel naar de kant gehaald en mocht als aanvoerder direct na het laatste fluitsignaal zijn analyse geven. “Ik ben niet tevreden en had graag de volle drie punten gehaald,” aldus De Leeuw voor de camera van FOX Sports Eredivisie.
“We konden geen kansen creëren en dat moet wel om te kunnen scoren. Ik denk dat we maar anderhalve kans hebben gehad. Het was van beide kanten geen topwedstrijd en als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je ook niet verliest. Roda had op het laatst nog veel corners en vrije ballen, dus moet je dan zorgen dat je dat punt pakt.”
FC Groningen verloor al vier uitwedstrijden op rij niet meer in de Eredivisie, maar won daarvan slechts één duel. “We hebben het in uitwedstrijden dit seizoen vaker lastig,” vindt De Leeuw. “We zijn hier wel gekomen om de drie punten te pakken en voor mijn gevoel hebben we dat in de beginfase ook wel uitgestraald. Daarna werd het slordiger en het is zuur dat we maar anderhalve kans creëren. Daar moeten we aan werken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard