De Leeuw over vertrek: ‘Uit het oog, maar niet uit het hart’

10 augustus 2022

Zoals het er nu naar uitziet sluit Michael de Leeuw zijn spelerscarrière af bij Willem II. De 35-jarige spits tekende vandaag (woensdag 10 augustus) een tweejarige verbintenis bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Tot een optreden in de hoofdmacht van de tricolores kwam het niet. Tot nu toe.

20220402GRONINGENAJAX190

Michael de Leeuw is geboren in Goirle en getogen in Tilburg. De aanvaller keert hiermee dus tijdelijk terug naar zijn roots. De komende twee seizoenen staat hij als voetballer onder contract bij Willem II, maar na zijn spelersloopbaan ligt de toekomst van hem en zijn gezin in Groningen. “Mijn gevoel voor FC Groningen en Groningen is namelijk groot. Mijn vrouw en de kinderen wonen en leven er ook heel graag. Wij keren dus zeker terug naar het Noorden. FC Groningen heeft een belangrijke plaats in mijn hart. Niet voor niets ben ik vorig jaar teruggekeerd met het idee om er mijn spelerscarrière af te sluiten. Het is helaas even anders gelopen, maar wat mij betreft is het voor nu uit het oog, maar zeker niet uit het hart.”

Goed en fit
De Leeuw vertelt waarom hij nu toch naar Tilburg verhuist. “Ik voel me nog goed en fit en ben nog niet klaar als speler. Ik denk nog van waarde te kunnen zijn voor het team. Ook op het veld. En op dat deel had ik voor dit seizoen weinig perspectief bij FC Groningen. Dat het nu even anders loopt, kan gebeuren in de voetballerij. Ik ben de club heel dankbaar dat ze me vorig jaar hebben teruggehaald, ook met een bepaald toekomstperspectief. Voor mijn vertrek naar Tilburg heb ik nog een goed gesprek gehad met Mark-Jan (Fledderus, technisch directeur – red.) en hebben we afgesproken dat als wij ons weer vestigen in Groningen, hij en ik een kop koffie gaan drinken om te kijken of er nog een rol voor mij is weggelegd binnen FC Groningen, zoals aanvankelijk ook de bedoeling was. We hebben dus wat dat betreft over en weer niets uitgesloten.”

Moi!
De Leeuw wil eindigen met een boodschap aan alle supporters en sponsors van de club. “FC Groningen is een geweldige club, die mij veel heeft gebracht. De supporters en sponsors vormen de ziel van de club. Ik heb van hen altijd een enorme waardering en steun gevoeld. Hiervoor wil ik iedereen hartelijk bedanken. Ik wil FC Groningen voor dit seizoen en ook in de komende jaren alle goeds wensen en wellicht gaan we elkaar snel weer zien. Moi!”

20211024GRONINGENAZ071

Laatste nieuws