string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Nu maakten we het wel af’.

Zondag 22 december 2013 om 18:05

Met drie doelpunten was Michael de Leeuw de grote man aan Groningse kant in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen NEC. De aanvaller schoot de eerste grote kans van de wedstrijd direct raak en wist via een magistrale hakbal en een intikker zijn hattrick te maken. Twee keer was Stefano Magnasco de aangever.

“Nu maakten we de kansen wel af,” aldus De Leeuw. “Het is lekker als je direct vanuit de eerste kans scoort. Ik denk dat de verdediger dacht dat ik de bal zou laten gaan voor Kirm. Op het laatste moment besloot ik hem toch mee te nemen en kon ik de bal in de hoek schuiven. We hebben het vandaag als team goed gedaan.”
Geluk
Vooral de tweede goal van De Leeuw deed Euroborg enigszins verbazen. Een voorzet van Stefano Magnasco belandde net even achter de spits, die de bal via een schitterende hakbal toch nog in het doel kon werken. “Ik kreeg de bal een beetje achter me en dan moet je proberen hem toch nog richting het doel te krijgen. Dat ging achter mijn standbeen via de hak. Het ziet er mooi uit als die dan binnen valt. Ik wilde het zo doen, maar daar heb je natuurlijk wel geluk bij nodig.”
Motivatie
De Leeuw was erg content met zijn drie doelpunten. Verdediger Stefano Magnasco was niet minder blij met zijn beslissende voorzetten waaruit de aanvaller twee keer kon scoren. “Eindelijk wordt er uit een voorzet gescoord,” zegt Magnasco. “Ik werk hard om zowel aanvallend als verdedigend voor het team belangrijk te zijn. Een assist voelt voor mij dan ook bijna net zo als een doelpunt. Het is een beloning voor het harde werk en daarnaast is het een motivatie om door te gaan.”
De rechtsback vliegt maandag naar zijn thuisland Chili om daar de kerstdagen met familie en vrienden door te brengen. “Het is belangrijk om me daar weer op te laden zodat ik straks volledig gefocust weer aan de tweede seizoenshelft kan beginnen. We hebben de eerste seizoenshelft goed afgesloten en dat geeft veel vertrouwen om ook goed aan de tweede helft te beginnen.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard