string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Niet een jongen die rustig aan kan doen’.

Vrijdag 10 april 2015 om 14:25

Albert Rusnak komt zondag in Euroborg zijn oude ploegmaten tegen van SC Cambuur. De Slowaak speelde de eerste helft van dit seizoen in Leeuwarden en kent de tegenstander in de 30ste speelronde dus goed. Michael de Leeuw hoopt na weken afwezigheid zijn rentree te kunnen maken voor FC Groningen.

Het spreekwoord luidt ‘drie maal is scheepsrecht’ en De Leeuw hoopt dat dit ook voor zijn situatie geldt. Voor de derde keer in één week sprak De Leeuw over een rentree in de wedstrijdselectie. Vorige week zaterdag tegen Vitesse gooide de hamstringblessure, waar De Leeuw weken last van heeft gehad, op de wedstrijddag roet in het eten en afgelopen woensdag was hij niet in staat om te spelen vanwege ziekte. Voor de wedstrijd tegen Cambuur zegt de topschutter fit te zijn.
Ongelooflijk
“Dat zei ik de vorige wedstrijden inderdaad ook,” lacht De Leeuw. “Het is ongelooflijk. Met wat pech heb ik één keer per jaar de griep en het kwam deze week natuurlijk dramatisch uit. Maandag voelde ik me al niet lekker en dinsdag was ik echt ziek. Dan denk je direct: ‘het zal toch niet’. Het was voedselvergiftiging of een buikgriepje.”
De Leeuw probeerde op de wedstrijddag nog fit te geraken, maar miste uiteindelijk het treffen met Excelsior. “Woensdag voelde ik me wel iets beter, misschien ook omdat ik heel graag wilde spelen. Het was de belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière tot nu toe en dat geef je niet zo snel op. Ik ben nog in het stadion geweest, heb wat gelopen, maar we hebben besloten het niet te doen. De kans dat je dan weer geblesseerd raakt, is aanwezig en daar zit niemand op te wachten. Ik heb voor de televisie gekeken. In het begin was ik zenuwachtig, maar na de 2-0 wist ik dat het gespeeld was.”
Lekker zweten
De Leeuw trainde vrijdag weer volledig met de groep mee. “Vandaag heb ik de roest er een beetje vanaf getraind. Voor het eerst weer lekker zweten. Ik ben weer beter, al merk je wel dat je ziek bent geweest. Ik weet alleen niet wat een paar dagen ziek zijn, doet met die hamstring. Dat is dus afwachten, maar ik wil natuurlijk spelen. Ik ben niet een jongen die het rustig aan kan doen en wil zo snel mogelijk weer fit worden. Maar ik moet mezelf niet over de kop jagen.”
Speciaal
Albert Rusnak speelt zondagmiddag tegen de club waar hij het seizoen begon. De Slowaak zegt dan ook een bijzonder gevoel te hebben bij het treffen met Cambuur. “Het is speciaal want het was onder dezelfde coach en ook in de groep is er niet heel veel veranderd. Ik heb er zes maanden gespeeld, heb het er goed gehad, maar speel nu bij FC Groningen en zal er alles aan doen om te winnen.”
Rusnak kent de ploeg uit Leeuwarden natuurlijk goed en weet waar de krachten liggen. “Ze spelen een bekend systeem met goed positiespel waarin ze graag aan de bal zijn. Ze hebben goede spelers, maar die hebben wij ook. Ik verwacht een mooie wedstrijd, we hebben vertrouwen en een lekker gevoel overgehouden aan woensdag. Daarbij is het goed om weer naar buiten te mogen voor onze eigen fans. Ze hebben ons woensdag ontzettend geholpen en als ze dat zondag weer kunnen doen, zou het geweldig zijn. Ik hoop op dezelfde support als woensdag.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard