string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Goed gevoel richting zondag’.

Vrijdag 17 oktober 2014 om 15:16

FC Groningen is dit Eredivisie-seizoen nog zonder puntverlies in Euroborg. Excelsior is aankomende zondag de vierde tegenstander in Groningen. Trainer Erwin van de Looi heeft al aangekondigd een systeem te gaan spelen met twee spitsen. Michael de Leeuw snapt die keuze van de technische staf.

De Leeuw heeft eerder in zijn carrière bij zowel De Graafschap als SC Veendam in een systeem met twee spitsen gespeeld. “Daar heb ik laten zien dat ik als tweede spits sterk kan zijn,” aldus de aanvaller. “In een systeem met drie aanvallers ben je als spits meer een aanspeelpunt, terwijl je in een 4-4-2 meer ruimte hebt om zelf de loopactie te maken. Het was de afgelopen week op de training even wennen, maar ik heb er wel een goed gevoel bij richting zondag. Het samenspel voorin voelt goed aan.”
De technische staf heeft besloten na het verlies tegen Feyenoord wijzigingen door te voeren en benutte daarvoor onder meer de oefenwedstrijd in en tegen Erfurt. Hoewel De Leeuw niet in Duitsland aanwezig was, snapt hij de keuze van de trainers. “Ik kan wel begrijpen waarom de trainers hiervoor kiezen. Het spel was de laatste weken niet overtuigend en we willen graag meer kansen creëren. Dat is ons de laatste weken niet goed gelukt en dat hopen we zondag op deze manier wel voor elkaar te krijgen.”
Bij elkaar blijven
De Leeuw was één van de spelers, die na de het verlies in Rotterdam twee weken geleden, het gesprek aanging met enkele teleurgestelde supporters. “Je merkt de teleurstelling onder de supporters. Wij weten ook dat het niet goed is, maar moeten als team dicht bij elkaar blijven. Het publiek weet dat we in een moeilijke fase zitten en de supporters weten ook dat we ze nodig hebben.”
De aanvaller hoopt dan ook dat hij, samen met zijn ploeggenoten, het publiek in Euroborg tegen Excelsior een mooie middag kan bezorgen. “De vorige thuiswedstrijd tegen Willem II wonnen we wel, maar hebben we het publiek niet vermaakt. Ik snap best dat ze dan niet tevreden zijn. Af en toe ziet het spel er wat gezapig uit en dan lijkt het alsof we er niet voor willen werken. Dat komt echter omdat we niet in duel komen, want we willen er echt wel voor werken en doen dat ook. Het is zondag een mooie gelegenheid de ongeslagen thuisreeks voort te zetten en het liefst met mooi voetbal waarvan de supporters kunnen genieten.”
Botteghin
Door de schorsing van Johan Kappelhof speelt Eric Botteghin zondag met een andere partner in het centrum van de verdediging. “Er is een aantal mogelijkheden, maar wie er ook in het centrum komt te spelen, het is iemand met veel kwaliteit,” zegt Botteghin in het programmaboekje van zondag. “Johan Kappelhof en ik zijn aan elkaar gewend, maar de taken zijn voor iedere speler duidelijk.”
“Het is misschien een cliché, maar hoewel Excelsior een promovendus is en wij van ze moeten winnen, zal het niet makkelijk worden. Je ziet het aan alle uitslagen; makkelijke tegenstanders bestaan nu eenmaal niet. Groot voordeel voor ons is dat wij thuis spelen en onze eigen supporters achter het team zullen staan. Zij kunnen ons er weer doorheen slepen als het een fase toch wat minder mocht gaan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard