string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Gingen op zoek naar de eretreffer’.

Donderdag 17 september 2015 om 22:44

Michael de Leeuw was bij FC Groningen nog het dichtst bij een doelpunt tegen Olympique Marseille. De topscorer van vorig seizoen kon echter niet scoren en zag dat zijn ploeg met 3-0 onderuit ging tegen de Franse topploeg.

De Leeuw was bij een 3-0 tussenstand nog een paar keer dichtbij een doelpunt. “Ik denk dat ik drie mogelijkheden heb gehad,” kijkt de aanvaller terug. “Daar had ik er zeker één of twee van moeten maken en dat kan ik mezelf aanrekenen. Bij het schot moet je wat geluk hebben, maar die moet minimaal tussen de palen. Die kopbal had ik meer mee moeten doen. Qua scoren loopt het iets stroever dan vorig seizoen, maar ik moet me pas zorgen gaan maken als ik ook geen kansen meer krijg.”
Het missen van zijn kansen was echter niet de reden waarom de Trots van het Noorden in eigen stadion onderuit ging. Dat weet De Leeuw zelf ook. “Ze waren heel effectief en hebben veel kwaliteit. Maar we gaven de doelpunten te gemakkelijk weg. In de eerste helft konden we voorin geen vuist maken, maar ik vond dat we in de tweede helft aardig de kleedkamer uitkwamen. Wanneer het dan 0-3 wordt, weet je dat de wedstrijd is gespeeld. We zijn nog op zoek gegaan naar de eretreffer, maar dat is niet gelukt.”
De Leeuw was wel zeer te spreken over de steun van het publiek in Euroborg. “Ze hebben ons de gehele wedstrijd gesteund en dat voelden we in het veld ook. Het is jammer dat we ze de eretreffer niet hebben kunnen geven. Iedereen heeft kunnen zien dat we het wel hebben geprobeerd. Het is geen schande dat je van deze ploeg verliest, maar ik had er om heel eerlijk te zijn wel iets meer verwacht.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard