string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Als er iemand beter voor staat, zal ik de bal afgeven’.

Vrijdag 15 mei 2015 om 15:42

FC Groningen sluit zondag het Eredivisie-seizoen af met de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De Trots van het Noorden heeft de achtste plaats te verdedigen en binnen de selectie is er nog een onderlinge strijd over wie zich clubtopscorer mag noemen.

Michael de Leeuw en Tjaronn Chery staan beide met veertien treffers bovenaan de topscorerslijst van FC Groningen. Waar De Leeuw het gehele seizoen lijstaanvoerder was, is Chery de laatste weken telkens dichterbij gekropen en op gelijke hoogte gekomen. “We gaan zondag uitmaken wie het wordt,” lacht De Leeuw.
Overzicht bewaren
“Of misschien worden we het allebei wel. Er worden wel grapjes over gemaakt, maar we zijn er niet heel erg mee bezig. Als er iemand beter voor staat, zal ik de bal afgeven en ik denk ook dat Tjaronn niet van iedere hoek gaat schieten en het overzicht zal bewaren.”
FC Groningen wil zondag in Breda de achtste plaats vasthouden en volgens De Leeuw gaat het team er alles aan doen om tegen NAC te winnen. “We hebben nu de beker al gepakt en daarom is het anders dan vorig jaar toen we in de play-offs tot het laatste moment ergens voor hebben geknokt. We zijn echter allemaal voetballers en willen zondag graag winnen. Je merkt ook op de training dat iedereen scherp is. We willen de achtste worden en ik verwacht ook dat NAC zich niet zal gaan ingraven. Het kan een mooie wedstrijd worden.”
Beste seizoen
Albert Rusnak kwam afgelopen winterstop FC Groningen versterken en sluit zondag een geweldig eerste seizoen bij de Trots van het Noorden af. Mede door verschillende assist, mooie doelpunten en natuurlijk de twee goals in de bekerfinale heeft Rusnak zichzelf op de kaart gezet. “Het was mijn beste seizoen tot zover op een goed niveau hier in Nederland,” zegt de Slowaak. “Tevens mijn eerste jaar op het hoogste niveau en dat is niet gemakkelijk.”
Rusnak begon het jaar bij SC Cambuur in Leeuwarden en speelde de tweede seizoenshelft dus bij FC Groningen. Aanpassingsproblemen kende hij niet. “Het was niet moeilijk om me twee keer te moeten aanpassen. Beide clubs willen verzorgd voetbal spelen. Toen ik in Leeuwarden kwam, was ik nog onbekend, maar door mijn spel daar kende men me hier in Groningen wel toen ik binnenkwam. Mijn rol in Groningen was een beetje anders, maar ik speelde vanaf het eerste moment en kon me daardoor goed aanpassen. Ons spel werd in de weken richting de bekerfinale ook beter.”
Goed afsluiten
De Slowaak kampte in de slotfase van het seizoen met kleine pijntjes en is daarom blij dat FC Groningen zondag in Breda een historisch voetbaljaar afsluit. “Ik ben blij dat we bijna klaar zijn en kijk uit naar de vakantie, want heb de laatste weken wat problemen gehad met mijn lies. Het zal beter moeten dan vorige week en we zullen er alles aan doen om nog een keer te winnen. We willen dit mooie seizoen natuurlijk goed afsluiten en niet met twee verliespartijen.”
Eric Botteghin speelt net als de afgelopen twee zondagen tegen een voormalige club. “Er zijn daar nog diverse spelers met wie ik samen gespeeld heb, dus het wordt wel weer bijzonder. Het is jammer voor NAC dat zij de nacompetitie moeten spelen, maar zij hebben het nog in eigen hand. Wij strijden voor de achtste plaats op de ranglijst en gaan alles op alles zetten om het seizoen met een overwinning af te sluiten.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard