De bal rolt weer, FC wint eerste oefenduel van Pelikaan S..

Zaterdag 03 juli 2021 om 17:17

FC Groningen heeft de eerste oefenwedstrijd in het seizoen 2021/2022 gewonnen. Eersteklasser Pelikaan S. werd op het veld van VEV '67 in Leek met 4-1 verslagen. Bij rust stond het nog 0-0. Voor de FC scoorden; Ahmed El Messaoudi, Tika de Jonge, Romano Postema en Sam Schreck. Voor VV Pelikaan S. was Joshua Sion trefzeker.

De wedstrijd was helaas niet toegankelijk voor FC-supporters. In Leek was wel publiek langs het veld aanwezig, namelijk 500 genodigden van tegenstander Pelikaan S. en 300 jeugdleden van die club. Als alternatief bood FC Groningen in samenwerking met NDC Mediagroep een livestream voor supporters met een ‘Mijn FC Groningen’ account en abonnees van het Dagblad van het Noorden. Dit geldt ook voor de overige wedstrijden in de voorbereiding.

Trainer Danny Buijs startte de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met drie nieuwelingen in de basisopstelling. Voor Peter Leeuwenburgh en Neraysho Kasanwirjo was de wedstrijd tegen VV Pelikaan S. het officieuze debuut voor FC Groningen terwijl Michael de Leeuw zijn rentree maakte bij de Trots van het Noorden.

Leeuw

FC Groningen kreeg in het eerste kwartier verschillende goede mogelijkheden om te scoren. Spits Jørgen Strand Larsen kopte na twee minuten spelen vanuit een corner over het doel. Gabriel Gudmundsson vuurde na ruim tien minuten net over de lat, terwijl Azor Matusiwa keeper Levi de Ron tot een redding dwong met een laag schot. Aanvaller Michael de Leeuw volleerde na een kwartier spelen van dichtbij over het doel terwijl verdediger Wessel Dammers vijf minuten later op de lat kopte.

Ook in de slotfase van de eerste helft kwamen er een reeks aan kansen voorbij voor de FC, maar Strand Larsen op een voorzet van Mo El Hankouri, Daniël van Kaam met een kopbal op de vuisten van De Ron en Patrick Joosten met een hard schot gestopt door de keeper, kwamen niet tot scoren.

Joosten1

Na de pauze stond een compleet ander team van FC Groningen op het veld. Veel jongelingen kregen in de tweede helft speeltijd van trainer Buijs. Het eerste gevaar kwam van de voet van Luciano Valente die op keeper Rinze Renkema schoot. FC Groningen kwam na bijna tien minuten spelen in de tweede helft op voorsprong. Ahmed El Messaoudi schoot op het randje van het strafschopgebied diagonaal raak, 0-1. VV Pelikaan S. deed ruim vijf minuten later brutaal iets terug. Een lange bal van achteruit kwam in de loop van Joshua Sion die via een schuiver de gelijkmaker binnen schoot, 1-1.

Spits Romano Postema creëerde na ruim een uur spelen een goede kans voor zichzelf en zette keeper Renkema via een lastig schot aan het werk. FC Groningen kwam een kwartier voor tijd weer op voorsprong. Tika de Jonge schoot fraai via de onderkant van de lat binnen, 1-2. Drie minuten na zijn treffer stak De Jonge spits Postema goed weg waardoor de aanvaller op snelheid verlost was van de verdediging. Met een technisch mooie beweging omspeelde Postema de keeper en schoot 1-3 binnen. Er volgden meer kansen voor de snelle spits, maar de teller bleef voor Postema op één goal staan. Sam Schreck zorgde met een van richting veranderde poging enkele minuten voor tijd voor de eindstand 1-4.

Schreck

Opstelling eerste helft
Leeuwenburgh; Kasanwirjo, Dammers, Te Wierik, Gudmundsson (33’ Meijer); El Hankouri, Matusiwa, Daniël van Kaam, Joosten; De Leeuw, Strand Larsen.

Opstelling tweede helft:
Hoekstra; Joel van Kaam, Blokzijl, Meijer (60’ Sverko), Poll; Slor, El Messaoudi, Schreck, Valente (89’ Hettinga); De Jonge, Postema.

Scores: 54’ El Messaoudi (0-1), 59’ Sion (1-1), 74’ De Jonge (1-2), 77’ Postema (1-3), 88’ Schreck (1-4).