Datum voor oefenduel met Werder Bremen

29 juli 2020

Er is een datum en tijd gevonden voor de oefenwedstrijd van FC Groningen tegen Werder Bremen. Het duel wordt op zaterdag 29 augustus gespeeld in Lohne. De aftrap op Duitse bodem is om 15.00 uur. Bij de wedstrijd Werder Bremen – FC Groningen kunnen geen supporters aanwezig zijn.

Twee jaar geleden, op zondagmiddag 29 juli 2018, oefenden beide clubs ook al tegen elkaar ter voorbereiding op het seizoen. In het Hitachi Capital Mobility Stadion werd toen niet gescoord.
 
FC Groningen begint aanstaande zaterdag (1 augustus) aan de oefencampagne met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Voor dit duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion loopt de kaartverkoop online. Het duel met Heracles wordt op zaterdag 1 augustus om 20.00 uur afgetrapt en is onderdeel van de ‘Eredivisie Comeback’ op FOX Sports. De televisiezender zal vanaf de start van de uitzending die middag live vanaf locatie komen in Groningen.
 
Twee keer 60 minuten
De tweede thuiswedstrijd in de oefencampagne is op vrijdag 14 augustus tegen PEC Zwolle. De Trots van het Noorden trapt om 19.00 uur af in het Hitachi Capital Mobility Stadion voor een duel waarin twee keer 60 minuten wordt gespeeld. Hiervoor geldt dat FC Groningen voorafgaand aan deze wedstrijd bekijkt op welke manier er toeschouwers aanwezig kunnen zijn.
 
Op vrijdag 4 september wordt er achter gesloten deuren geoefend tegen N.E.C. Deze wedstrijd wordt niet in het Hitachi Capital Mobility Stadion gespeeld en is niet toegankelijk voor publiek.
 
Uitwedstrijden
Naast de drietal thuiswedstrijden die op het oefenprogramma staan, gaat de FC de komende weken op bezoek bij FC Emmen, FC Volendam, Almere City en Werder Bremen. Voor alle uitduels geldt dat er vooralsnog geen supporters van FC Groningen aanwezig kunnen zijn. Het oefenduel met FC Emmen wordt op dinsdag 11 augustus gespeeld op de Oude Meerdijk in Emmen. Aftrap is om 18.45 uur en ook deze wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports.
 
FC Volendam is op vrijdag 21 augustus in Westwoud de volgende tegenstander voor de FC. Deze wedstrijd wordt afgetrapt om 18.00 uur. Een dag later, op zaterdag 22 augustus, klinkt om 14.00 uur het eerste fluitsignaal in het Yanmar Stadion in Almere voor het uitduel met Almere City.
 
Duitsland
FC Groningen vertrekt op donderdag 27 augustus voor een kort trainingskamp naar Duitsland, dat twee dagen later wordt afgesloten met de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen.

Oefen Bremen 2018 (2)

Laatste nieuws