string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Dag drie trainingskamp: een nat pak en een nederlaag.

Woensdag 07 januari 2015 om 07:14

Er gebeurde genoeg tijdens dag drie van het trainingskamp van FC Groningen in Spanje. In de ochtend eindigde een strandloop in een nat pak voor Mimoun Mahi en Juninho Bacuna, 's middags ging een oefenwedstrijd tegen het Algerijnse MC Alger met 1-0 verloren.

De dinsdagochtend in Oliva Nova begon met een 40 minuten durende loop op het strand aan de Middellandse Zee. Met een tempo tussen de zeven en acht kilometer per uur werden de lichamen van de spelers alvast ‘wakker gemaakt’ voor de oefenwedstrijd die ‘s middags plaatsvond in Benidorm. Voor Mimoun Mahi en Juninho Bacuna eindigde de loop in de zee. Mahi probeerde de jongste speler van de selectie kopje onder te krijgen, maar moest dat samen met Bacuna bekopen met een nat pak, tot hilariteit van de overige leden van de selectie van FC Groningen.
In de middag verplaatsten selectie en staf zich van Oliva Nova naar het zuidelijker gelegen Benidorm waar FC Groningen een oefenwedstrijd speelde tegen Mouloudia Club D’Alger, de nummer laatst van de hoogste divisie in Algerije. De club wordt sinds dit seizoen gecoacht door Artur Jorge, de voormalige Portugese toptrainer die in 1987 met FC Porto de Europacup 1 won.
Jorge was na afloop blij met de 1-0 overwinning op FC Groningen, al lag dat voor een deel ook aan het povere spel in de eerste helft van de FC. Trainer Erwin van de Looi: “Ik vond ons in de eerste helft niet gretig en alert genoeg. In de tweede helft waren we een stuk feller, kregen we ook kansen. Helaas kwam daar geen doelpunt uit.”
Simon Tibbling viel na rust in en maakte zo zijn eerste minuten voor FC Groningen. De Zweed keek tevreden terug op zijn debuut. “Ik denk dat het wel goed ging. Ik heb twee maanden geen wedstrijd gespeeld. Dan is het fijn weer te kunnen spelen.” Tibbling was na rust één van de twee centrale middenvelders. “Mijn voorkeur gaat uit naar deze positie. In Zweden heb ik overal op het middenveld gespeeld. Maar het liefst speel ik centraal.”
Woensdag staat er alleen een ochtendtraining op het programma. De rest van de dag is de selectie vrij.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard