Dag 5: Luciano en Lindgren terug op het veld

8 januari 2014

De eerste selectie van FC Groningen verblijft in het Spaanse Oliva om zich onder ideale omstandigheden voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Vandaag, (woensdag) stond er één veldtraining op het programma, waarbij alle meegereisde spelers zich in meer of mindere mate op het veld lieten zien.

Hoewel er vandaag maar één sessie op het veld was, werd het toch een pittige training, die zowel qua omvang als inhoud stevig was. Een conditionele training, waarbij het gezelschap in totaal zo’n twee uur op de grasmat stond.
Daar meldden ook keeper Luciano da Silva en aanvoerder Rasmus Lindgren zich weer. De Braziliaan werkte een deel van de training af met keeperstrainer Brian van Loo en de Zweed beperkte zich tot wat loop- en krachtoefeningen met sportfysiotherapeut Peter Eppinga.
Vanwege een persoonlijk programma stroomde Eric Botteghin iets later in bij de groepstraining. Vrij
Na de training, die wat later begon dan in voorgaande dagen omdat de selectie en staf dinsdagavond laat nog de bekerwedstrijd Valencia – Atletico Madrid (1-1) bekeken, was de middag en avond vrij in te vullen voor spelers en stafleden. Morgen (donderdag) wordt er – net als in voorgaande dagen – weer tweemaal getraind op de velden bij het Hotel Oliva Nova Golf, waar FC Groningen tot en met zaterdag verblijft. Tweede oefenduel
Op vrijdagochtend staat de negende en laatste veldtraining op het programma, die in het teken zal staan van de tweede oefenwedstrijd, later die middag. Net als vorig jaar zal FC Groningen dan aantreden tegen NAC Breda. Werd dit oefenduel vorig jaar in de buurt van de verblijfplaats van NAC in Valencia gespeeld, dit jaar komen de Bredanaars naar Oliva. De oefenwedstrijd tussen de nummers 6 en 12 van de Eredivisie begint om 14.30 uur. Competitie
Na een trainingskamp van een week pakken spelers en staf op zaterdag weer hun koffers om terug te vliegen naar Schiphol.
Een week later, op zaterdag 18 januari, hervat FC Groningen in Waalwijk de competitie met de uitwedstrijd tegen RKC. De aftrap in het Mandemakers Stadion is om 19.45 uur.

Laatste nieuws