string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

D3 bekert verder.

Dinsdag 24 april 2012 om 19:49

In het bekertoernooi heeft FC Groningen/Cambuur D3 de kwartfinales bereikt. Op Corpus den Hoorn werd Actief D1 met ruime cijfers verslagen.

FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 6-0 ACTIEF D1
1-0 Lion Kalentjev (3.), 2-0 Steyn Strijker (8.), 3-0 Steyn Strijker (20.), 4-0 Boy Spijkerman (33.), 5-0 Steyn Strijker (42.), 6-0 Jearl Margaritha (51.)
opsteling FCG D3 Giovanni Oldersma, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Mark Versteegen, Rick Boyer, Mark te Velde, Daniel van Kaam, Orkun Kokcu, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Steyn Strijker. Wissels: Peter van Aagten, Boy Spijkerman, Mees Gootjes, Sander Jansen, Max van Bruxvoort.
Klik hier voor de samenvatting
Beide teams stonden vijf dagen geleden voor de competitie ook al tegenover elkaar. Opnieuw wist de ploeg van trainer Bote Talsma ruim te winnen en zesmaal het doel te treffen. De start was overtuigend met twee doelpunten in de eerste acht minuten. Van een storm daarna was eigenlijk geen sprake. Daarvoor was het spel te slordig en werd te veel balverlies geleden. Enkel Steyn Strijker wist nog doel te treffen.
Na rust was het een stuk beter aan Groningse zijde. Vanuit de middenlinie was het spel effectiever en werden de aanvallers beter bereikt. Daardoor ontstonden ook meer kansen voor de jongste RVO-ploeg. Uiteindelijk maakte Strijker zijn derde doelpunt van de wedstrijd maar was de uithaal van Jearl Margaritha de mooiste treffer van de avond. De 6-1 van afgelopen zaterdag werd aldus gevolgd met een 6-0 overwinning in deze bekercampagne.
FCG heeft zich bij de laatste acht geschaard. Wie de volgende opponent wordt is nog niet bekend.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard