D2 langs Be Quick 1887; C1 wint in slotfase van Ajax.

Vrijdag 13 november 2009 om 12:22

De zondagwedstrijden van de RVO FC Groningen leverden een zege en een nederlaag op. D2 won bij Be Quick terwijl C2 onderuit ging bij ADO Den Haag. Gisteren won C1 de kraker van Ajax en ging B1 op eigen veld kansloos onderuit tegen Sparta Rotterdam.

Zaterdag:
RVO FC GRONINGEN B1 0-2 SPARTA ROTTERDAM B1
——————————————————————————–
Vanaf de eerste minuut heersten de gasten uit Rotterdam op het kunstgrasveld van Corpus den Hoorn. Vooraf had de ploeg van trainer Peter Moltmaker een voorsprong van vier punten op Sparta. Op het veld was Sparta op alle fronten echter heer en meester. De B-junioren van RVO FC Groningen wonnen bijna geen duels, leden voortdurend balbezit en creeerden geen kansen. Een off-day dus, mede veroorzaakt door een prima spelend Sparta. Lang kon de FC stand houden maar in de 35ste minuut viel dan toch de verdiende 0-1. Via een kopbal in de 53ste minuut creeerde de uitploeg al vroeg de beslissing. Ook daarna bleef Sparta gevaarlijk en moest doelman Stefan van der Lei tot tweemaal toe nog redding brengen. Derhalve een verdiende eerste thuisnederlaag van het seizoen. De laatste zege van de mannen van Peter Moltmaker dateert alweer van 19 september toen Heerenveen/Emmen werd verslagen.
RVO FC GRONINGEN C1 3-2 AJAX C1
Na een heroisch gevecht stapte de ploeg van trainer Grafton Holband met drie punten van het veld. In het duel tusen de nummers drie en een van de Eerste Divisie A waren de tweedejaars C-junioren van RVO FC Groningen voor rust de betere ploeg. De betere kansen waren voor de thuisploeg en het goede spel werd in de 30ste minuut beloond met een doelpunt. Na een steekpass van Willem Gootjes scoorde Firosan Ademi beheerst de 1-0. Daarvoor was een vrije trap van Ademi nog op de lat beland. In de tweede helft was het begin voor de Amsterdammers en dat leverde na zes minuten de gelijkmaker op. Toch hielden de mannen van Holband de verdedigers van Ajax voortdurend bezig en in de 50ste minuut schoof Tolgahan Cicek de tweede treffer binnen: 2-1. Acht minuten later kwam het nog ongeslagen Ajax opnieuw op gelijke hoogte. In het vervolg bleef het een open wedstrijd met een schot op de lat van Ajax maar ook goede mogelijkheden aan de kant van de thuisploeg. In blessuretijd was het opnieuw Firosan Ademi die scoorde waardoor RVO FC Groningen C1 de eerste thuiszege ooit op Ajax C1 behaalde. Met de overwinning voltooide de RVO Groningen een unieke prestatie. In een kwartet thuiswedstrijden stapten de Amsterdammers dit seizoen niet eenmaal winnend van het veld. Eerder won A1 terwijl B1 en C2 tot een gelijkspel kwamen.
Zondag:
ADO DEN HAAG C2 3-2 RVO FC GRONINGEN C2
Voor het eerst sinds 15 maart 2008 leed deze lichting binnen de Regionale Voetbalopleiding Groningen weer eens een nederlaag. Ondanks een 2-0 voorsprong ging de ploeg van trainer Erik Muntendam in de slotfase onderuit bij het eveneens nog ongeslagen ADO Den Haag. Via twee doelpunten van Kasper Oldenburger in de 19de en 32ste minuut namen de eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen wel de leiding. Vervolgens vergat de ploeg om de score uit te breiden waarna de thuisploeg zes minuten voor rust terug kwam in de wedstrijd. Zoals al vaker dit seizoen ging het in de derde periode van 25 minuten mis. Een strafschop leverde ADO de gelijkmaker op en in de allerlaatste minuut werd ook nog de beslissende treffer gemaakt.
BE QUICK 1887 D1 0-2 RVO FC GRONINGEN D2
Het jongste elftal binnen de RVO Groningen kende een gouden weekeinde. Zelf won de ploeg van trainer Peter Hoekstra van stadgenoot Be Quick 1887 terwijl Emmen, de naaste belager op de ranglijst, gisteren een nederlaag leed tegen Frisia. Daardoor is de voorsprong nu opgelopen tot vijf punten. Op een regenachtige Esserberg troffen de ploegen van Be Quick 1887 en RVO FC Groningen elkaar al voor de derde maal dit seizoen. Voor de beker won de FC, in de competitie was de Good Old te sterk. Ook nu hadden de mannen van Peter Hoekstra moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van de thuisploeg. Uit de mooiste aanval in de eerste dertig minuten redde de doelman van Be Quick, vervolgens belandde de bal op de paal en daarop werd de teruggekaatste bal vanaf vijf meter voor het doel huizenhoog overgeschoten. Net als in de vorige twee duels met Be Quick wist RVO FC Groningen in de eerste helft niet te scoren. Na rust begon de thuisploeg scherp en moest doelman Frank Schilstra een aantal malen goed optreden. De gasten namen daarna meer en meer het initiatief en het wachten was dan ook op de eerste goal. Die viel pas tien minuten voor tijd via de voet van Dennis Molema. Daarmee was wel de ban gebroken. In de 58ste minuut schoot Mathijs Elderman beheerst de tweede treffer binnen waarna zege nummer tien in deze competitie een feit was.
Bekijk beide doelpunten van D2 nu op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd. Daarop staat o.a. ook de winnende treffer van C1 tegen Ajax. (http://www.youtube.com/fcjeugd)