D1-trainer Arjen Jorritsma: "Ontwikkeling speelwijze is zichtbaar"

30 september 2014 / vandaag

Komend weekeinde staan enkele interessante jeugdwedstrijden op het programma. Daaronder de topper in de Eerste Divisie C tussen FC Groningen D1 en Vitesse D1.

De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen kwamen afgelopen dinsdag op Kardinge ook al in actie. GVAV Rapiditas C2 werd in een doelpuntrijke oefenwedstrijd met 5-4 verslagen. Kian Slor en Romano Postema namen elk twee treffers voor hun rekening. Ook Jesper de Backer trof doel. "Het was een leuke wedstrijd waarin beide teams redelijk gevoetbald hebben. Vooral voor rust was prima van ons. Doordat we in de rust wisselden werd het in de tweede helft organisatorisch wat minder," vertelt trainer Arjen Jorritsma. Aan doelpunten ontbreekt het niet bij de Groningers. In de laatste drie competitiewedstrijden kon maar liefst 32 maal gejuicht worden. Zo werden achtereenvolgens SC Heerenveen D1 (4-0), SC Genemuiden D1 (17-0) en ATC '65 D1 (11-0) aan de kant gezet. Jorritsma hierover: "De stijgende lijn van de laatste weken is oké. We hebben veel kwaliteit in de ploeg en daarnaast is de ontwikkeling van onze speelwijze zichtbaar. Aanvallend gezien hebben we veel mogelijkheden. Maar ook verdedigend gezien ben ik tevreden." "In de laatste twee weken stond tijdens de trainingen het aanvallen en scoren centraal. Die ontwikkeling zag je terug in de wedstrijden maar de tegenstanders lieten dat ook toe. Maar het is wel mooi dat je datgene wat je traint ook terugziet in de wedstrijden. Tegen FC Twente D1 (de seizoensopening in Hengelo eindigde in een 2-2 gelijkspel, red.) was het wat minder maar daarna hebben we duidelijk vooruitgang geboekt." FC Groningen D1 moet voor de winterstop al volledig aan de bak. Vanaf volgend seizoen zijn er nog maar twee in plaats van drie eerste divisies bij de D-pupillen. Tot en met december wordt een halve competitie afgewerkt. De eerste vier teams plaatsen zich voor één van de twee topcompetities in het voorjaar van 2015 en zijn dan tevens verzekerd van een plek op het hoogste niveau in het seizoen 2015/2016. "Ons doel is natuurlijk om eind dit jaar bij de eerste vier te eindigen. Dat is denk ik ook een reële doelstelling. Dan speel je tegen de beste teams en worden de spelers onder weerstand ook beter. Het kampioenschap van Nederland is een droomdoelstelling maar dat zien we in de tweede seizoenshelft wel. Dan kijken we wie onze tegenstanders zijn," zegt Jorritsma. Vitesse D1 is koploper in de Eerste Divisie C en komend weekeinde de tegenstander van groenwit. "Dat is een mooie wedstrijd op niveau. Zaterdag kunnen de jongens laten zien wat ze kunnen. Als we stinkend ons best doen zit er een goed resultaat in," besluit FC Groningen D1-trainer Arjen Jorritsma. Teams Locatie Groningen Programma (thuis):
FC Groningen B1 v FC Dordrecht B1 (14.45 uur)
FC Groningen B2 v Feyenoord B2 (12.15 uur)
FC Groningen C2 v FC Utrecht C2 (11.30 uur)
FC Groningen D1 v Vitesse D1 (10.30 uur) Programma (uit):
Brabant United A1 v FC Groningen A1 (15.00 uur)
AFC C1 v FC Groningen C1 (12.30 uur) Teams Locatie Leeuwarden Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v PEC Zwolle D1 (13.00 uur) Programma (uit):
ADO Den Haag C2 v SC Cambuur C2 (14.30 uur) VriendenLoterij Als supporter van FC Groningen kunt u de jeugdopleiding steunen door mee te spelen met de VriendenLoterij. Dankzij de supporters ontvingen wij afgelopen seizoen zo’n € 100.000,- van de VriendenLoterij. Een prachtig bedrag. Hiervoor kunnen we nog intensiever met onze talenten aan de slag. En wellicht komt er een nieuwe Arjen Robben bovendrijven. Niet alleen de jeugdafdeling heeft hier profijt van. Ook de supporters die meespelen, maken elke maand kans op vele prijzen oplopend tot € 100.000,-. Daarnaast verloot de VriendenLoterij elk seizoen FC Groningen-seizoenkaarten, wedstrijdkaarten, ‘meet&greets’ en exclusieve VIP-stoelen. Uiteraard win je niet alleen, maar samen met je vrienden! http://www.vriendenloterij.nl/web/Meespelen.htm?beni=190557

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws